Küpsetised

Moskva saiad

Keskmine hinne: 3.03 Allikas: Oma Maitse Autor: Angeelika Kang
Legendaarsed kohvikusaiakesed
Kogus: 1 portsjon
Taina valmistamiseks kuumuta piim käesoojaks. Lisa murendatud pärm, suhkur ja sool. Sega, kuni pärm on lahustunud. Lisa muna, jahu ja toasoe või. Sõtku ühtlaseks tainaks. Lase rätikuga kaetult soojas kohas kahekordseks kerkida.
Kreemi valmistamiseks vispelda kastrulis piim, jahu ja suhkur ühtlaseks. Kuumuta nõrgal kuumusel pidevalt segades segu paksenemiseni. Tõsta tulelt ja klopi juurde munakollased. Pane tagasi pliidile ning kuumuta veel veidi, kuni kreem pakseneb. Võta tulelt ja maitsesta vanillsuhkruga. Lisa või ja sega ühtlaseks. Jahuta täielikult enne saiakeste vormimist.
Sõtku kerkinud tainast kergelt jahusel laual ja rulli laiali. Lõika ristkülikukujulised tükid ning tõsta teelusikaga keskele kreemi. Aseta tainatükkidel nurgad vaheliti ja suru kergelt kinni. Lase saiakestel ahjuplaadil 10 minutit kerkida. Pintselda lahtiklopitud munaga ja küpseta. 200-kaadises ahjus 10 minutit. Puista üle tuhksuhkruga ja serveeri leigelt.
Kogustest valmib 25 saiakest.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
head saiad 07.aug 2017 17:45
Tegin 0,5 koguse kreemi, suhkrut panin rohkem, aga kõik ülejäänud asjad panin täpselt, kreem tuli vedel, siis lisasin jahu juurde ja kreem tuli normaalne.
Kadri 27.juuni 2017 23:08
Täitsa Ok. Kuid taignas ja kreemis oli vähe mgusust. Lisasin tl.vanillisuhkurt antud kreemi kogusele. Kahekesi süües oli kogus liiga suur, kui järgmine kord läheb tegemiseks siis poole vähem.
Liisa Maria 04.jaan 2017 21:07
VÄGA HEA!
Laura 04.jaan 2017 21:04
Ma proovisin seda teha selle retsepti järgi ja mul läks väga hästi.
aigi 15.apr 2015 13:17
Kreem minu arvates liialt jahu maitsega.
Ester 05.veeb 2015 13:20
Täidet tuleb teha topeltports,taigna rullisin laiali,võid-suhkrut vahele,lappisin kolmeks ja siis uuesti laiali.Lõikasin välja ruudud,mitte ristkülikud,maitse on super,nagu "päris"!!!
Max 20.jaan 2014 23:34
Suur tänu!Leidsin saidil mittu huvitavat retsepti! Ka ISEGI REKLAAMI !!!
sepik 05.jaan 2013 17:20
kas võib teha ka kodu kanamunaga ja lehma piimaga:R
ei ole nime 02.dets 2012 16:21
:Hhea
merilin 13.okt 2012 18:55
Lisasin kreemile ka safrani nagu keegi siin mainis aga ei teadnud et see annab kreemile sellise spetsiifilise maitse mis mulle eriti ei meeldi...kuigi jah ilus kollane sai :) Ja 5g safranit maksab muide 6.20 eurot :0 Ning isegi topelt kreemikoguse peale jäi tainast üle aga tegin siis singi-juusturulle ka ;)
Siggggi 11.okt 2012 17:28
Vot see on vaart retsept. Nii maitsev.
jane10 25.märts 2012 10:05
viivad keele alla
hellari 23.märts 2012 11:48
Kreemi jaoks võtke kuhjaga lusikatäis jahu. Et täidis jääks kollane, lisage munakollastele soola ja laske veidi seista
TheKrissssu 22.märts 2012 15:03
Hahahhaa, panin liiiiga palju kreemi, niiet saiakesed upuvad kreemi :P :D :D :D
kodukana 18.märts 2012 20:59
oih tahtsin õelda et olen ikka tainas aga taigen oli mage
kes lubas lugeda? 18.märts 2012 20:56
pole paha
kodukana 03.märts 2012 17:27
Taigen on mage. Muidu enam-vähem.
kiksu 19.veeb 2012 12:22
võiks teha küll mingi kord Moskva saiakesi:)
megusta 21.jaan 2012 18:22
Hetkel teen neid, millegipärast ei tahtnud kreem üldse paksuks minna, aga lisasin siis 1 supilusikatäis mannat, kuumutasin ja läks ilusti paksuks, hetkel raigen kerkib
Janie 20.nov 2011 11:00
Väga maitsvad saiakesed, lapsepõlv tuleb meelde!
kokk 20.mai 2011 18:16
täidis tuleb vedel siis, kui jahu pole piisavalt. tükid tulevad siis, kui pidevalt ei sega.
kat01 13.märts 2011 20:29
Minul tuli kreem liiga paks. See kreem tuli kuidagi tükiline. Läks untsu, aga lastele väga meeldis. Saiakesed tulid ka liiga paksud ning kaubanduslikku välimust neil ültse ei olnud. Millalgi proovin uuesti
jama wärk 19.veeb 2011 13:14
Olen nuuxuga nõus.. No niiiiiiiiiiii aia taha pole mul veel midagi läinud..lõpuks tegin taignast kringli! See kreem oli jube..jahukastme tooni ja vedel!
nuux 11.veeb 2011 13:43
tore minu omad said nagu loodukatastroof, keedukreem sai liiga vedel... sis vorpisin need neljast küljest kokku et sis kreem püsiks sees vähemalt sis ka osad lagunesid laiali ja mu meelest võiksid need saiakesed ka natuke magusamad olla.. igastahes mina ei tee moskva saiakesi ise enam kunagi, pean vist valmistootega leppima :D:D
tydruk321 23.jaan 2011 14:15
mina proovisin eile ja tänaseks pole midagi järgi! Kuna mul oli sügavas külmas pärmi lehttaigent siis tegin sellega. nämm. aga järgmine kord proovin ka tavalist pärmitaigent.