Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Gratineeritud seened peekoniga

Küpsetised

Gratineeritud seened peekoniga

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Just sellist rooga pakutakse sügiseti Itaalias Toscana maakonna lihtsates söögikohtades trattoriades. Valmista seda ühes suures ahjuvormis või väikestes portsjonvormides.
Retsept
portsjonile
200 g toorsuitsupeekon
1 kg puhastatud seened (puravikud, pruunid šampinjonid, portabellad)
3 küünt Küüslauk
100 g Parmesani riivituna v. muud kõvat juustu
1 peotäis Hakitud petersellilehed
4 tk Tomat
2 tk Sibul
2 tk saiaviilud
50 g Või
Meresool
Must pipar
1 sl Oliiviõli vormi määrimiseks
Määri 23 x 35 cm suurune ahjuvorm oliiviõliga. Pane ahi 175° juurde kuumenema. Lõika peekon väikesteks kuubikuteks ja pruunista kuumal pannil. Tükelda seened ja pruunista peekonirasvas (mitmes jaos). Laota pool neist vormi ning maitsesta soola-pipraga. Pane peale pool purustatud küüslaugust, riivitud Parmesanist, peekonist, petersellist, väikesteks kuubikuteks lõigatud tomatitest ja viilutatud sibulatest. Korda kõiki kihte veel korra. Pudista üle murendatud saiaga ning laota peale võitükikesed. Küpseta ahjus pool tundi. Serveeri soojalt koos saiaga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes