Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Ploomi-jogurtipirukas

Küpsetised

Ploomi-jogurtipirukas

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Valge šokolaad annab jogurtikattele täiusliku maitse ja aroomi. Ploomid lisavad koogile meeldivat hapukust, kuid nende asemel võid kasutada ka õunu või kirsse. Koogi võid valmistada ka ilma valge šokolaadita, siis aga lisa kattesse 0,5 dl suhkrut.
Retsept
portsjonile
PÕHI
2.5 dl nisujahu
1 dl suhkur
1 tl Küpsetuspulber
1 tk muna
100 g või
1 dl vanillijogurt
TÄIDIS
6 -7 tk suured ploomid
10 -12 tk või väikesed ploomid
KATE
2 dl vanillijogurt
100 g Valge šokolaad
1 tk muna
0.25 tl Jahvatatud ingver
Valmista kõigepealt kate. Selleks kuumuta kastrulis 1 dl jogurtit ja lisa hulka hakitud valge šokolaad. Sega, kuni šokolaad on sulanud. Võta kastrul pliidilt ning sega hulka ülejäänud jogurt, muna ja ingver. Nüüd sega kausis kuivad põhjaained. Lisa muna, sulatatud või ja jogurt ning sega vaid nii palju, et ained on segamini. Laota tainas võiga määritud 24–26 cm läbimõõduga pirukavormi.
Poolita ploomid, eemalda kivid ja laota ploomipoolikud tainale nii, et alustad
vormi laiemast äärest ja jõuad keskele välja. Vala peale kate. Küpseta 200-kraadise ahju alumisel siinil 30–35 minutit.

KOMMENTAARID

Maria 11.okt 2010 14:38
Tegin kõik täpselt retsepti järgi, ainult ingverit ei pannud. Algul tundus, et tainast peaks poole rohkem olema, aga kerkis hästi ja küpses ilusti ära ka, ainult vähe magus tuli.
kraakjalg 12.sept 2010 14:59
Täitsa hea tuli! Jälgisin suuremas osas retsepti, ent panin 1,5 dl nisujahu ja 1 dl täistera-nisujahu. Põhi kerkis kenasti, ent nagu siin eelpoolgi mainiti, tundus mulle ka, et tainast sai kuidagi liiga palju. Kate tuli nämma, ingver annab huvitava maitsenüansi. Ahjaa, "vaniljejogurti" tegin ka ise- segades maitsestamata jogurtit vaniljesuhkruga, nii tuleb vähem magus.
2 mai 29.juuli 2010 09:02
liiga imehea!
Kristina 23.veeb 2010 09:04
Parajalt magus ja mahe, hea. Ehk ainult tainast liiga palju.
m6mmuk 13.veeb 2010 14:37
Tegin õunte ja maitsestamata jogurtiga, millele lisasin veidi vanillisuhkrut - ikkagi imehea!
m6mmuk 13.veeb 2010 14:37
Tegin õunte ja maitsestamata jogurtiga, millele lisasin veidi vanillisuhkrut - ikkagi imehea!
DjaJ 11.jaan 2010 17:15
Kuna ma ingveripulbrit ja vanillijogurtit ei leidnud, pidin esimese välja jätma ja teise asendasin kirsijogurtiga. Ju need väikesed kõrvalekalded andsid veidi ka maitses tunda, kuigi külalised kiitsid ja kogu kook kadus laualt ruttu:)
pipsin 10.nov 2009 22:28
Täna tegin, tõesti väga hea pirukas. Tegin kompotikirssidega (1 purk, nõrutasin enne). Kuna vanillijogurtit säästukas polnud, siis tegin kirsijogurtiga ja see sobis väga hästi. Jogurtit ei mõõtnud, panin tunde järgi, arvan et sai rohkem kui retseptis kirjas (kardan alati liigseid jahukoguseid ja kuiva ning puist pirukat) Õnneks maitsesin põhja enne kui vormi määrisin, sest see oli liiga magus-lääge. Lisasin sinna sutsu soola ja pigistasin sidrunimahla. Tule-
mus sai väga-väga hea. Nii soojalt (ei suutnud oodata kui päris ära jahtub) kui ka jahtunult. Teen teinekordki.
Merca 16.okt 2009 13:26
Proovisin teha. Tuli väga mõnus mahe pirukas. Valge shokolaadi kate annab mõnusa maitsenüansi. Iseasi on ingveri pulber, et süües ei taju maitset, aga hiljem on vürtsine mekk keelel. Kindlasti teen seda ka edaspidi, proovin siis kas kirsside, tikrite või metsamarja seguga. Sobima peaksid kõik.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes