Küpsetised

Martsipanised jõhvikamuffinid

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Eva Palu
Käes on jõhvikate aeg, mis tähendab ka kahjuks seda, et selleks aastaks on eestimaiste marjade aeg otsas. Ühed martsipanised muffinid mõrkjate vitamiinipommidega.
Kogus: 1 portsjon
Vahusta toasoojad munad suhkruga ja lisa hapukoor, sulatatud või, apelsinikoor ja riivitud martsipan. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa tainale. Kõige lõpus lisa jõhvikad. Tõsta tainas muffinivormidesse ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
extra virgin 14.dets 2012 13:43
tehtud, söödud, rohkem ei tee. Tegin täpselt retsepti järgi. Maitse mitte midagi erilist - kusjuures ka martsipani maitse kadus kuskile täielikult ära. Jõhvikad olid ainsad maitseandjad. Kuidagi nätskevõitu oli ka. On palju paremaid muffineid söödud!
kadres 23.nov 2011 18:10
Täpselt retsepti järgi tehes (ainult hapukoort asendasin poole võrra maitsetamata jogurtiga) tulid suurepärased! Väga mõnus apelsini maitse!
Triinolen 30.jaan 2011 16:15
Ma panin jõhvikate asemel pohlasid, aga ainult ühe peotäie. Tulid päris head, aga kahju et martsipani maitset tunda polnud eriti. (ja martsipani panin 100g, nagu oli retseptis)
pilleke 23.dets 2010 22:11
mina panin koort nii poole apelsini jagu ja kuhjaga lusika piparkoogimaitseai-
net- jõulude puhul ja jõhvikaid panin 2 kõva peotäit- jube head tulid ja üldse mitte liiga keeksised
emaemu 03.dets 2010 17:40
Päris maitsvad. Panin natukene piparkoogimaitseai-
net ka. Ainus asi, et minu jaoks olid pisut nagu kuivad. Keeksised. Panin küll jõhvikaid rohkem, kuid ikkagi.
airemon 25.okt 2010 12:48
super
Oliiv 08.okt 2010 17:17
tegin ka ilma apelsinikooreta, riivisin jämedalt martsipani otse taignasse, kerkisid ilusti, maitsesid head ja olid väga ilusad-
punasetäpilised. Seisid toidukile all ka pehmed järgmisel päeval.
Krista 06.juuli 2010 21:32
Väga mõnusad tulid. Ei olnud liiga magusad, pigem niuksed mahendad hapukad. Jõhvikaid panin kohe rohkem, et tuleks mahlasem. Küll aga oleks võinud panna vähem, kui terve apelsini riivitud koor (näiteks pool). Muffinid maitsesid hästi ka paar päeva pärast küpsetamist. Hoidsin õhukindlas anumas ja olid endiselt väga head.
Tiraam 14.märts 2010 20:49
Kasutasin tavalise nisujahu asemel täistera jahu. väga mõnusad tulid. martsipani riivisin taigana sisse otse. Oleks pidanud rohkem sees olema ja marju oleks võinud ka rohkem panna ;) Maitse oli väga hea ;) Apelsini koor oli ka mõnud ;)
Cairit 21.jaan 2010 12:03
Mul eriti ei tahtnud kerkida aga maitselt said küll väga mõnusad. Riivisin apelsini koort natuke jämedama riiviga, nii jäid muffini sisse sellised mõnusad peenikesed apelsiniribad.
punka 14.jaan 2010 21:41
Mina tegin pruuni suhkruga ja apelsinikoort ei pannud. Martsipani riivisin otse taignasse. Mulle meeldisid.
Hindaja 27.nov 2009 20:00
ei tea... proovisin esimest korda muffineid teha, võib-olla sellepärast tulid keskpärased /minu maitse jaoks/muidu kõva küpsetaja ja olen vist enda suhtes väga kriitiline! aga midagi jäi minu jaoks puudu. Tsipake kuivad tulid, kuigi panin jõhvikaid rohkem ja martsipani ka natuke rohkem, aga mehele muidugi maitses...
kxbi 16.nov 2009 14:19
Tulid välja väga maitsvad. Teen kindlasti veel. Natuke tekitas probleeme martsipani riivimine, sest riivitud martsipan sulas väga kiiresti uuesti kokku. Ei tea, kas oleks pidanud martsipani otse taignasse riivima? Muffinid ka ei kerkinud mul kuigi palju, mis küll selle vastu võiks aidata? Samas maitse oli ikkagi väga hea.
kristi 14.nov 2009 13:42
kas need järgmise päevani säilivad ka?
Mmmerlekas 20.okt 2009 18:51
panin vähem kui poole apelsini koore ja lisasin taignale natuke soola, superhead
lilleke 16.okt 2009 15:57
tundub ahvatlev...
NurrMarta 16.okt 2009 10:25
Ka mina jätsin apelsini välja, kuna tundub, et Eva Palu tolerants selle koore suhtes on tunduvalt kõrgem kui tarelastel keskmiselt :P Ma tõesti ei ole seejuures irooniline, lihtsalt selline tähelepanek, et kui õunakoogi vms retseptis on ta soovitanud panna terve apelsini koor, siis kommentaare lugedes on seda liiast. Tegin küll pohladega, mis lihtsalt hetkel olemas olid. Oli üldiselt täitsa maitsev, aga midagi justkui jäi puudu. Eks siis apelsinikoort ära jättes oleks mdagi muud pidanud lisama, aga tahtsin esimesel korral niisama ära proovida. Võib-olla siis teinekord lisan veidike apelsinikoort ka. Või näiteks kookoshelbeid. Või lihtsalt rohkem marju.
inxii 14.okt 2009 15:37
tõsiselt head,kuigi olude sunnil jätsin apelsini välja, kuna seda lihtasalt kodus polnud :) aga muidu parimad muffinid mida saanud/teinud olen !
1