Küpsetised

Veinikastmes küülik

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse
Kogus: 4 portsjonit
1. Aseta tükeldatud liha vähemalt ööpäevaks keefiri sisse laagerduma.
2. Enne valmistamist pese liha hoolikalt ja kuivata majapidamispaberiga.
Hõõru lihatükid kokku soola, pipra ja sidrunimahlaga ning veereta jahus.
3. Lõika suitsupõsk ribadeks, pruunista ja tõsta siis pannilt. Tekkinud rasvas pruunista küülikutükid mõlemalt poolt.
4. Pruunistatud küülik lao vaheldumisi tükeldatud porgandi ja porruga ahjupotti. Vala peale praerasv ja pruunistatud suitsupõsk.
5. Küpseta 220-kraadises ahjus 45 minutit kuni 1 tund või kuni liha hakkab kondi küljest lahti tulema. Valmis liha aseta serveerimisnõusse.
6. Lisa praeleemele valge vein ja kuumuta, kuni alkohol on aurustunud. Vala kaste lihale ning puista roale hakitud peterselli.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Janika 29.apr 2012 22:22
Kiidan! Liha oli ööpäeva keefiris, enamus sellest ajast külmkapis. Jänes oli valmides pehme ning mahlane, ahju panin malmpotiga, kuhu lisasin ka klaasi vett. Seapõse asemel praadisin juurde peekoniviile.
T. 15.okt 2011 13:03
Müüa ettetellimisel jahutatud värske küülikuliha. Lihakeha 1,5 - 2,5 kg. Kodumaine, päritolu Järvamaa. HIND 11.- EUR/kg Müük Tallinnas ja linna lähiümbruses kohaletoomise-
ga. Ostusoovid-
tellimused e-mailile: kyylikuliha@hot.ee
Liivati 06.nov 2009 17:50
Küüliku võib *unustada* keefiri või hapupiima päris mitmeks päevaks, see mahendab maitset veelgi. Samas ka ahjusolekuaega võib pikendada ning viimase veerandtunni vähendada kuumust. Pane küülikuvalmistusse tubli ports armastust, nii saad parima roa! Sedasi valmistatud küülik on Liivati külaliste vaieldamatu lemmik.
1