Küpsetised

Šokolaadi-iirise korvikesed

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Eva Palu
Tartumaal on üks pagariäri, kus küpsetatakse kohapeal leiba-saia ja igasugu isuäratavaid magusaid koogikesi. Alljärgnev šokolaadi-iirise korvikeste retsept ongi Rõngu Pagarist ostetud korvikeste eeskujul tehtud suupisted. Kasuta väiksemaid korvikeste vorme ja 82%-list võid.
Kogus: 1 portsjon
Muretaina-korvikesed:
Näpi jahu ja külmad võitükid sõredaks massiks, lisa vesi ja sega kiirelt ühtlaseks tainaks. Määri korvikeste vormid võiga ja vooderda vormid vastvalminud tainaga. Pane 1 tunniks külmkappi ootele. Eelkuumuta ahi (30 minutit enne küpsetamist) 220-kraadise kuumusega. Pane korvikesed ahju ja küpseta kuniks need on kuldpruunid. Võta vormist välja ja jahuta.
 
Iirisetäidis:
Võta paksupõhjaline pann, aseta tulele ja kalla peale suhkur. Sulata suhkur ja pruunista karamelliks. Kalla peale vahukoor (ettevaatust, segu on kuum ja võib pritsida!), sega ühtlaseks, võta tulelt ja lisa või. Sega kuniks või on sulanud ja segu ühtlane. Kalla täidis korvikestesse ja lase enne katte lisamist jahtuda.
 
Šokolaadikate:
Sulata tume šokolaad ja sega koorega ühtlaseks seguks. Kalla lusikaga korvikeste peale. Haki pähklid ja pudista pähklipuru šokolaadikattele.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
merili 07.dets 2013 20:24
väga hea magus suutäis,tegin topeltkoguse ja seegi sai ruttu otsa:)
Juta 25.nov 2012 16:47
Esimese portsu muretainast tegin tavalise võiga ja pikast jändamisest ja külmiku vahet jooksmisest hoolimata ei saanud sellest asja. Võtsin siis asja uuesti käsile, kasutasin või asemel margariini ja tainas tuli nõnda korralik, et lahti rullimine ja vormidesse toppimine ei olnud enam mingi kunst. Seega siit teistele väike nipp, kasutage ikka hea taluvõi asemel halba margariini! Aga tõepoolest, kui ma need korvikesed lõpuks valmis sain, siis pälvisid need ainult kiidusõnu.
yolo 12.nov 2012 19:31
kas pabervorme võib ka kasutada ?
merili 05.mai 2012 18:37
väga maitsvad korvikesed tulid.karamell läks algul klompi kui koore lisasin kuid kogu aeg segades sulas ilusti ära ja karamell oligi valmis:Y kasutasin piimasokolaadi tumeda asemel.
Jannnuu 16.nov 2011 19:39
Mitu tükki neid tuleb sellest kogusest ?
bronco 17.sept 2010 16:47
Super head!
Proovitud 04.mai 2010 12:49
Maitselt väga head, kuid liiga palju aega kulub nii väikese koguse valmistamiseks. Ma vist tegin midagi valesti (koor oli vist liiga külm) ning tekkis suuuuuur suhkruklomp, mida u 20 min sulatasin. Kuna koort oli vähe, siis ei julenud temp kõrgemale tõsta, et suhkur kiiremini sulaks, muidu oleks vist kogu koor ära auranud. Järgmine kord lähen lihtsama vastupanu ( ja ka kiiremat) teed - ostan poest valmis minikorvikesed, iirisetaidise teen iirisekommidest ja võist. Usun, et maitse tuleb sama :)
elis 22.apr 2010 09:22
jeeeeee
Maixu 15.apr 2010 19:52
Plekist vorme olen näinud ka veel koduextrates.Erine-
vate suurustega seal isegi.
Liis1711 15.apr 2010 16:16
plekist vormid sain mina novaluxist.
nautleja 15.apr 2010 15:32
Ei tea kust neid plekist korvikesi ka müüakse?
kkontram 15.apr 2010 10:32
pean neid kohe proovima! olen originaale saanud - suus sulavad :D
Eva 13.apr 2010 17:27
Minul tuli 13 väikest korvikest.
Kokkavtudeng 13.apr 2010 13:24
Oo rõngu pagari tooted! (Nende sibulaleib on suurepärane). Kindlasti proovin seda retsepti, aga mitu tk neid peaks saama antud kogusest?
Eva 13.apr 2010 10:21
Saab ikka.
JaanaJaana 12.apr 2010 20:13
Kas muffini pannis saab ka teha neid v ?
tibljuhkin 12.apr 2010 18:43
:P:Y;):) no enem vähem:H
Eva 12.apr 2010 17:21
Vastan eelmisele: ei
mai 12.apr 2010 16:45
kas suhkru asemel ei peaks olema fariinsuhkur?
1