Küpsetised

Singi-kartulipirukas

Keskmine hinne: 3.4 Allikas: 100 rooga
Lihtne toitev pirukas, mis maitseb kogu perele. Kuumalt ahjust võetuna sobib suurepäraselt koos värske toorsalatiga lõuna- või õhtusöögiks, aga ka tassitäie tee või kohvi kõrvale.
Valmistusaeg: üle 60 min

20 minutit + 30 minutit külmas + 40 minutit ahjus

Kogus: 6 portsjonit
Haki või ja jahu suure noaga segamini. Lisa küpsetus- ja paprikapulber, riivjuust ja vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Mähi tainas kilesse ja pane pooleks tunniks külma. Lõika sink ja kartulid ribadeks või kuubikuteks. Klopi munad soola ja pipraga lahti. Lisa hapukoor ja hakitud petersell.
Vooderda 24 cm suuruse pirukavormi põhi ja ääred tainaga. Laota kartulid ja sink tainale, kalla üle munaseguga ja raputa peale riivjuust. Küpseta 175-kraadises ahjus 40 minutit või kuni pirukas on kaunilt kuldkollane.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
aelt 12.dets 2012 16:15
Mitu toitu koos - väga maitsev ja toitev!
anuj 18.mai 2012 17:44
Mulle väga maitses, üks lemmikuid :)
sapsik 26.apr 2010 13:29
Mina panin lisaks ka praetud kukeseeni koos sibulaga. Väga hea tuli.
kimi 19.apr 2010 10:28
pirukas saab maitsvam kui kartul riivida. tänapäeva elutempo on kiire ja olen kasutanud valmis taigent :leht-või pärmi-lehttaigen, need pakikesed on alati külmikus.
1