Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Suvine mustikakook

Küpsetised

Suvine mustikakook

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Maitsev mustikakook suveõhtul nautimiseks. Koogipõhja võid eelmisel päeval valmis teha, mustikad ja keedukreem laota eelküpsetatud põhjale vahetult enne serveerimist.

40-60 min

Retsept
portsjonile
PÕHI
150 g Või
2.5 dl nisujahu
2 sl Vesi
1 sl Suhkur
veidi soola
KEEDUKREEM
2.5 dl Rõõsk koor 10%
3 sl Suhkur
2 tk Munakollane
2 sl Maisitärklis
2 -3 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
0.5 tk Sidrun (riivitud koor)
KAUNISTAMISEKS
5 dl Mustikas
200 g punase- või mustasõstraželeed
Haki või jahuga segamini. Lisa suhkur, sool ja vesi ning sega kiiresti tainaks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtesse, torka põhja kahvliga augud ja toesta ääred fooliumiga. Pane 5 minutiks sügavkülma. Küpseta 225kraadises ahjus 5 minutit, seejärel eemalda foolium ning küpseta veel 10 minutit. Samal ajal valmista täidis. Selleks sega kastrulis koor, suhkur, munakollased ja maisitärklis ning kuumuta vispliga kergelt kloppides, kuni kreem pakseneb (umbes 10 minutit). Lase jahtuda, klopi hulka vanillsuhkur ja riivitud sidrunikoor. Sulata sõstraželee madalal kuumusel. Enne serveerimist vala pirukapõhjale kreem, laota peale mustikad ning tilguta peale vedelat marjaželeed.
Koogist saab 10tk.

Märksõnad

mustikakooksuvine

KOMMENTAARID

Kitikas 13.aug 2009 14:12
Tõsiselt hea kook ja väga lihtne ja odav teha. Seda julgen ka külalistele pakkuda:D
Merka 20.juuli 2009 15:50
Väga hea ja lihte kook
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool