Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Naadipirukas

Küpsetised

Naadipirukas

Pille Enden 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Naati võib toiduks kasutada kogu suve, kuid ainult noori lehti. Varakevadine naat on rikkam eeterlike õlide poolest. Proovi pirukat ka nõgeselehtedega.

üle 60 min

ettevalmistusaeg 20 minutit + 30 minutit külmkapis + 45-55 minutit küpsetamiseks

Retsept
portsjonile
TAINAS
75 g või
2 spl Hapukoor
3 dl jahu
0.5 tl sool
0.5 tl Paprika (jahvatatud)
2 spl külm vesi
TÄIDIS
3 tk muna
3 dl kohvikoor
1 l noored naadilehed
1 tk punane paprika
2 dl Riivjuust
sool, pipar
Sega pehme või ja hapukoor. Lisa sool, paprikapulber ja jahu. Vala hulka vesi ja sõtku ühtlaseks tainaks. Hoia 30 minutit toidukilesse keeratuna külmkapis.
Suru tainas 24 cm pirukavormi põhja ja äärtele. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.
Täidise tegemiseks klopi munad lahti. Sega juurde koor, tükeldatud paprika ja hakitud naadilehed. Lisa riivjuust ja maitsesta soola-pipraga. Vala segu põhjale ja küpseta veel 30–40 minutit, kuni täidis on hüübinud.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke