Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Täisteratartaletid maasikate ja martsipaniga

Küpsetised

Täisteratartaletid maasikate ja martsipaniga

Aet Trisberg Maitseelamused tervise heaks
PrindiSoovita sõbrale
Tartalette saab täidist varieerides valmistada nii soolaseid kui magusaid. Põhjadesse sobib ideaalselt jämedakoeline täisterajahu.
Retsept
portsjonile
TAINAS
3 dl täisteranisujahu
1 dl Mandlilaastud
0.5 dl rafineerimata roosuhkur
1 tk muna
100 g või
TÄIDIS
2 tk Munakollane
3 spl Hapukoor
3 spl rafineerimata roosuhkur
0.5 tl vanillsuhkur
6 tk Aedmaasikad
Martsipani
Taina tegemiseks haki kausis või ning lisa suhkur, jahu, mandlilaastud ja muna. Mulju tainas ühtlaseks ja pane kilesse pakituna vähemalt pooleks tunniks külmkappi.
Määri tartaletivormid seest võiga ja suru neisse sõrmedega paras kogus tainast nii, et vormi ääred ja põhi saaks kaetud. Tõsta vormid tagasi külmkappi ja lase ahjul kuumeneda 200 kraadini. Eelküpseta tartalette umbes 7 minutit.
Samal ajal valmista tainas. Sega omavahel munakollased, suhkrud ja hapukoor. Lõika maasikad väiksemateks tükkideks ja jaota kõigi vormide vahel. Pane igasse vormi ka veidi martsipani ja kalla peale muna-suhkru-hapukooresegu. Küpseta tartalette veel 15 minutit ja eemalda need vormidest kohe pärast ahjust võtmist. Maitsevad hästi nii soojalt kui külmalt.
Kogustest valmib 16 tartaletti.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool