Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Sidrunikeeks ehk cake au citron

Küpsetised

Sidrunikeeks ehk cake au citron

Anne Labrosse
PrindiSoovita sõbrale
Sidrunikeeksi retsepti kogused sobivad 10x10x26 keeksivormile
Retsept
portsjonile
1 -2 tk sidruni või laimi peenelt riivitud koor
3 tk muna
175 g suhkur
soola näpuotsaga
75 ml rõõsk koor
140 g jahu
50 g jahtunud sulatatud või
1 tl Küpsetuspulber
GLASUURIKS
75 g aprikoosikeedis
80 g tuhksuhkur
ühe sidruni mahl
Vahusta kausis munad soola ja suhkruga kohevaks. Lisa koor ning seejärel sõelu hulka jahu ja küpsetuspulbri segu. Sega ühtlaseks. Kõige lõpuks kalla juurde sulavõi ja sidrunikoor. Vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi.
Aseta vorm 10 minutiks 200-kraadisesse ahju ja seejärel alanda temperatuur 180 kraadini. Küpseta keeksi veel 30-35 minutit. Kontrolli keeksi küpsusastet õhukese metallnoaga, nuga peab keeksist välja tõmmates olema puhas.
Võta keeks ahjust välja ja eemalda kohe vormist. Eemalda keeksi ümbert küpsetuspaber ja aseta küpsetis metallrestile jahtuma. Keeksi alla pane taldrik, mis liigse glasuuri kinni püüaks.
Sega glasuuriained ühtlaseks ning vala saadud segu pisut jahtunud keeksile. Vajadusel täkesta pinda, et glasuur sügavamalt kooki imenduks.
Enne serveerimist lase keeksil jahtuda.

KOMMENTAARID

N31 01.veeb 2018 08:37
Kogused olid sobilikud tavalise keeksivormi jaoks, siiski kasutasin kahe suurema sidruni riivitud koort, et sidruni maitset ikka tunda oleks. Siiski ei kerkinud nii kohevaks, kui oleks soovinud. Munad olid küll pikalt ja põhjalikult vahustatud, aga ehk oli asi selles, et ülejäänu lisamisega läks veidike aega. Glasuuri asendasin lemon curdiga, mille piki keeksi enne ahjupanekut noaga selle sisse aitasin - tegi keeksi mahlakamaks. Maitse poolest olid kiidusõnad!
neti 15.juuni 2010 21:13
Kui lugeda tegemisõpetuse teise lause kaht esimest sõna...
Ingrit 15.juuni 2010 19:21
Kuhu ma rõõsa koore panen? Joon hiljem keeksi kõrvale?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool