Küpsetised

Sidrunikeeks ehk cake au citron

Keskmine hinne: 3.28 Autor: Anne Labrosse
Sidrunikeeksi retsepti kogused sobivad 10x10x26 keeksivormile
Kogus: 1 portsjon
Vahusta kausis munad soola ja suhkruga kohevaks. Lisa koor ning seejärel sõelu hulka jahu ja küpsetuspulbri segu. Sega ühtlaseks. Kõige lõpuks kalla juurde sulavõi ja sidrunikoor. Vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi.
Aseta vorm 10 minutiks 200-kraadisesse ahju ja seejärel alanda temperatuur 180 kraadini. Küpseta keeksi veel 30-35 minutit. Kontrolli keeksi küpsusastet õhukese metallnoaga, nuga peab keeksist välja tõmmates olema puhas.
Võta keeks ahjust välja ja eemalda kohe vormist. Eemalda keeksi ümbert küpsetuspaber ja aseta küpsetis metallrestile jahtuma. Keeksi alla pane taldrik, mis liigse glasuuri kinni püüaks.
Sega glasuuriained ühtlaseks ning vala saadud segu pisut jahtunud keeksile. Vajadusel täkesta pinda, et glasuur sügavamalt kooki imenduks.
Enne serveerimist lase keeksil jahtuda.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
neti 15.juuni 2010 21:13
Kui lugeda tegemisõpetuse teise lause kaht esimest sõna...
Ingrit 15.juuni 2010 19:21
Kuhu ma rõõsa koore panen? Joon hiljem keeksi kõrvale?
1