Küpsetised

Makroonid

Keskmine hinne: 4.32 Allikas: 100 rooga Autor: Angeelika Kang
Õhulised mandli- või pähkliküpsised, mille tainas ei sisalda jahu. Neid vanilli-, kakao-, maasika-, sidruni- või pistaatsiamaitselisi küpsiseid valmistavad ühtviisi hästi nii itaallased, prantslased kui ka šveitslased.
Kogus: 1 portsjon
Vahusta munavalge kohevaks vahuks. Lisa fariinsuhkur ja vahusta veel veidi. Sega omavahel mandlijahu, tuhksuhkur ja kakaopulber. Lisa munavalgevahule ja sega ühtlaseks. Pritsi kondiitripritsiga või tõsta teelusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 3 cm läbimõõduga pätsikesed. Jäta pätsikeste vahele piisavalt ruumi, et need ahjus kokku ei küpseks, ning lase neil enne küpsetamist 10 minutit ahjuplaadil seista. Küpseta 180-kraadises ahjus 10 minutit. Jahuta täielikult ahjuplaadil.
Kreemi tegemiseks sulata šokolaad ja vahukoor, sega ühtlaseks ning jahuta. Kui kreem on paksenenud, määri kahe küpsise vahele 1 tl kreemi ja suru õrnalt kokku.
Kogustest valmib 15 tk.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
jjj 14.sept 2012 16:32
Prismas on neid ka. 10 makroonit maksab ligi 3?
mari 18.mai 2012 22:32
Vaatan praegu oma küpsisetainast ja kondiitripritsil pole küll selle liivaga midagi peale hakata... Tegin kõik täpselt retsepti järgi, kausis on tuhataoline mass, millest tuleb siis küpsised küpsetada. Miski ei tundu mulle õige.
nägija 28.märts 2012 19:26
Tartu Kaubamajas müüakse ka neid.
anni 03.nov 2011 23:11
Tegin nami-nami retsepti järgi, vahele panin mandli-keedukreemi. suussulavad! Jätsin munavalged 3ks päevaks toatemperatuurile, vahustusid ülihästi! Järgmine kord paneksin poest ostetud mandlijahu, kuna isejahvatatdes jääb see niiske..
PiisaMahlaga 24.veeb 2011 01:31
seda kreemi saab teha kahte moodi olenevalt mida teha soovid: ganach: aja vahukoor keema ja tõsta tulelt, sega sisse ?okolaad ning jahtudes see pakseneb ?okolaadi-
kreem: sulata ?okolaad koos 1/3 koorega, lase natuke jahtuda. ülejäänud koor vahusta ning kui ?okolaadiosa on jahtunud segada ettevaatlikult vahustatud koore hulka. tuleb õhulisem kreem ;)
kokk 31.okt 2010 13:21
makroone müüakse nt boulangieris(kohvik foorumis). minumee-
lest kõige parem kreem tuleb nii, kui sa lased vahukoore keema, tõstad kuumuselt ära ja siis paned ?hokolaadi sinna sulama. segad nii kaua kui ühtlane ja siis lased taheneda. :)
S. 12.okt 2010 18:40
proovisin ka ära, väga head minumeelest:) mandli jahu poest ei leidnud, nii et purustasin lihtsalt mandlilaastud ära.
kassike 03.okt 2010 19:15
kas keegi oskab öelda kus neid eestis müüakse , kui müüakse ?
katrin 23.juuli 2010 23:49
loodame et tulevad head! muidu poes müüakse neid hingehinnaga!
kaisu060 10.sept 2009 14:20
Paljude lemmik, kohe saavad otsa kah. Kui minul jäi kreem veidi vedel paksendasin seda kakaopulbriga ja tulemus oli ikka suurepärane
pilletriin 11.juuli 2009 08:44
Nägin prantslaste videot nende tegemisest, kreemiks tükeltati shokolaad lisati rõõskkoor ja saumikseriga püreestas kreemiks, enne lõpetamist lisas veel natuke võid ja oligi kreem valmis.
küpsis 24.juuni 2009 16:59
Vastus Kaycee -le . Ei, vahukoort ei pea kuumaks ajama, lihtsalt pane shokolaad koos külma vahukoorega pliidile ja sulata. Ning mandlijahu asemel võib lihtsalt mandlilaaste ka käe vahel purustada. Tegin ka ise neid, ja tõesti tulemus oli super!
Kaycee 07.apr 2009 13:34
Hm. ma tegin selle kreemi siis valesti vist.. ma vahustasin alguses vahukoore, siis sulatasin ?okolaadi kuumaveevannis ja segasin kokku.. Aga siis õigesti tehes tuleb vahukoor kuumaks ajada, et ?okolaad seal sees ära sulaks?
Krissukas88 09.veeb 2009 14:44
Sellest kogusest tuli mul 13 küpsist. Täitsa söödavad olid.
liina666 27.jaan 2009 19:30
vga maitsvad1nats liiga magusad aga head siiski
väike kokkaja 24.jaan 2009 16:18
tegin koos sõbrannadega...tule-
mus oli super :D
siirikirikal 23.jaan 2009 12:35
ei pea vahustama
jannza 23.jaan 2009 11:56
vahukoort siis vahustama ei pea üldse?
eevu 23.jaan 2009 11:31
vahukoore sees sulatatakse shokolaad...lased jahtuda ja siis ongi kreem valmis :)
poco 22.jaan 2009 10:17
Mina sain teistmoodi aru - sulata ?okolaad vahukoore sees. Ma ei tea, kas ta sel moel ka paksuks läheb, aga sellise seletuse järgi teeks mina nii.
To jannza 22.jaan 2009 10:09
Mis seal nii rasket saab olla: sulata sokolaad, mikserda vahukoor kõvaks vahuks ja sega nad omavahel kokku.
jannza 21.jaan 2009 22:21
"Kreemi tegemiseks sulata ?okolaad ja vahukoor, sega ühtlaseks ning jahuta. Kui kreem on paksenenud, määri kahe küpsise vahele 1 tl kreemi ja suru õrnalt kokku." Ausalt, ma ei saa aru, mida tähendab sulata ?okolaad JA vahukoor. Kuidas ma nüüd seda kreemi täpsemalt tegema pean? Tahaks nädalavahetusel teha juba :)
1