Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Hakklihapitsa kohupiimatainal

Küpsetised

Hakklihapitsa kohupiimatainal

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Selle pitsa põhi on tehtud rasvainet lisamata – kohupiimatainal. Kui kasutad kattes veise- või kalkunihakkliha, saad väherasvase plaadipitsa.
Retsept
portsjonile
PÕHI
250 g Kohupiim
3 tk muna
1 dl nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
1 tl sool
KATE
5 tk tomat
200 g veise- või kalkunihakkiha
sool, pipar
200 g Šampinjonid
100 g Riivjuust
2 -3 dl meelepärane pitsakaste või salsa või marinara kaste
2 -3 tl Pitsamaitseaine
Põhja tegemiseks sega kohupiim munadega. Teises kausis sega kuivained. Seejärel sega kõik kokku ühtlaseks tainaks. Kata 35x27 cm ahjuplaat küpsetuspaberi ja suru tainas märja käega plaadile laiali. Kuumuta ahi 225 kraadini. Pruunista hakkliha pannil, maitsesta soola-pipraga ja tõsta pannilt ära. Pruunista samas ka viilutatud šampinjonid. Määri tainale kiht salsat või tomatikastet. Laota peale hakkliha ja seened. Maitsesta pitsamaitseainega. Raputa üle riivjuustuga ja laota peale tomativiilud. Jahvata tomatitele veidi soola ja pipart. Küpseta 20–30 minutit, kuni pitsa on pealt kaunilt kuldpruun. Kogustest valmib 1 plaadipitsa.

KOMMENTAARID

Repsikk 18.mai 2012 14:54
Väga hea! Küpsetuspulbri maitse oli veidi liiga tugev, seda tasub vähendada. Juurde lisasin veel t?illikauna, sibula, küüslaugu ja veidi porrut. Pitsamaitseaine asemel panin vahemere maitseainesegu ja tomatitele puistasin basiilikut. Ühesõnaga lase aga fantaasial lennata :).
kokkaja1 09.jaan 2012 23:08
Supper hea
katu233 03.mai 2011 11:55
see kohupiimapõhi on superhea :)
Brüleekreem 16.jaan 2011 21:05
Oleks tahntud, et põhi oleks suti krõmpsum. Võib-olla rikkus seguhakkliha asja ära - ajas palju rasva välja. Või sai kate suti paks.
kairikas55 11.jaan 2011 20:30
Tõeliselt hea pitsa :) Ma ainult natuke muutsin koostisosi, seeni ei pannud, mul lapsed seeni ei söö ja panin hoopis sibulat. Juustu panin kah ikka mõnuga :D ma usun et isegi 3 korda rohkem:D aga väga hea, soovitan teistelgi teha, põhi on tõeliselt lihtne teha ja nii hea.
ParimIngel 10.jaan 2011 22:44
nii njämma ;) isegi ilma küpsetuspulbrita :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette