Küpsetised

Porgandikook valge šokolaadiga

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Eva Palu
Porgandikook seisab mahlasena mitu päeva. Kui soovid tervislikumat versiooni, asenda pool nisujahust täisterajahuga ning osa valgest suhkrust asenda mee või roosuhkruga.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Kalla rosinad keeva veega üle ja nõruta.
2. Sega kuivained (jahu, suhkur, küpsetuspulber, maitseained), lisa juurde õli ja munad. Sega. Lisa porgandid, hakitud pähklid, rosinad ja sega ühtlaseks massiks.
3. Tõsta segu võiga määritud keeksivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 50-60 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga.
4. Jahuta ja lõika kook horisontaalselt pooleks. Sulata valge šokolaad kuumavee nõu kohal. Määri pool sellest koogi keskele kreemiks ning ülejäänud pool koogi katteks. Rösti pähklid kuival pannil, haki peeneks ja pudista kattele.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Liisi 20.juuli 2012 17:16
SUPER lihtsalt! Kõigile nii maitses ja olen nüüd järjest seda koguaeg teinud! Asendanud ainult pähklid ükstapuha millistega, mida kodus hetkel leidunud ja ?okolaadi kihti ei ole pannud, aga ikka on mega hea olnud :) LEMMIK!
Keyli 24.sept 2011 09:27
Väga hea kook, kõigile meeldis , kaasaarvatud mulle endale ! See kook läheb kindlasti mu parimate kookide listi , soovitan =) !
Annika 12.sept 2011 14:55
Super kook, soovitan !
Trinsu 27.aug 2011 11:57
Minu meelest oli liiga rosinakeeksi moodi, porgandimaitset vähe. Koogi maitse oli siiski väga hea ning sokolaadi-pähklikate lihtsalt v6rratu.
Eve 30.juuli 2011 23:27
Panin lihtsalt vürtsi jahvatatult, valge shokolaadi jätsin ära. Super! Olin seda porgandikoogi maitset kaua otsinud!.:)
Käthriin 09.märts 2011 19:44
:H Väga hea kook tuli, ei asendanud mitte midagi millegagi, ega jätnud miskit ka retseptist ära ! :) Soovitan, mulle väga meeldib! :Y
margit 20.veeb 2011 15:44
Tegin täpselt taigna retsepti järgi,supper kook,midagi omapärast,nimetus võiks kuuluda keeksi alla.?okolaadi lisasin ka ja usun,et ilma on siiski koogi maitse teine.?okolaad annab erilise maitse,kuna ta ju kõvastub,siis pähklid vajuvad ?okolaadi segusse,väga maitsev ja meenutab pähkli-
glasuuri.Omaltpoolt lisaksin järgmine kord taignale vähem piparkoogi maitseainet.Küpseta-
sin ümmarguses koogivormis 2 eraldi kihti ja ikka nagu alati,ööseks toidukile peale ja külmkappi.Maitsvam ongi,kui süüa teisel päeval!Aga suhkurt võiks tõesti vähem olla,pigem sobiks midagi hapukat lisada ja miks ka mitte kui rosinatele lisaks mõned külmutatud puuviljad.
Jane 19.veeb 2011 14:38
Ma tegin ka ilma ?okolaadita, s.t. argipäeva koogi, tavaliste pähkite asemel lisasin seedripähkleid ja oli ka täitsa maitsekas ja mahlane.
wrwrr 17.veeb 2011 21:08
Ilma shokolaadita on ka hea. Tegin mandlitega. Kes väga magusat ei taha, peaks vähem suhkurt panema.
1