Küpsetised

Rabarberi-juustutort

Keskmine hinne: 3.5
Rabarber annab juustutordile mõnusat hapukust ja uskumatult meeldiva maitse. Tort säilib külmas mitu päeva. Soovi korral lisa rabarberimoosi hulka ka maasikaid.
Kogus: 10 portsjonit
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Keeda tükeldatud rabarbereid suhkruga 15–20 minutit (soovi korral lisa ka maasikad). Vahusta toasoe toorjuust koos kohupiimapasta ja vanillsuhkruga. Lisa pidevalt segades ühekaupa munad, jahtunud rabarberimoos ja kõige lõpuks maisitärklis. Vala kate küpsisepõhjale ning küpseta 160° juures 1 tund ja 15 minutit või kuni kook lööb vormi äärtest lahti. Serveeri jahtunult.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Tätsu 16.mai 2011 11:02
Selleks, et sellist kooki saaks aastaringselt teha. keetke kevadel rabarberid moosiks - 1 kg rabarbereid, 500 - 800 gr. suhkrut, 0,5 kl vett ja ühe apelsini riivitud koor. Seisab hästi ja sobib ka rullbiskviidile suurepäraselt.
apelsinike 04.sept 2010 17:33
Minu arust väga väga hea! Kindlasti soovitan proovida, kel rabarber vastu meelt pole :) Polnud kodus maisitärklist, seega pidin kasutama kartulitärklist. Ja kuna kapis vedeles natuke vahukoort üles, asendasin osa kohupiima vahukoorega. Suhkrut panin sinna segusse natuke rohkem, sest kartsin, et äkki rabarber jääb siiski liialt hapukas. Väga mõnus ja kreemine sai! Kindlasti teeks uuesti! :)
Kristina 20.juuli 2010 16:58
Digestive küpsiste asemel sai kasutatud kakaoküpsiseid, andsid hea mõru maitse. Kook on tõepoolest nagu mahlane rabarberimaitseline kohupiimakook. Halb ei ole, aga midagi väga head ega erilist ka mitte.
runcis 15.juuni 2010 10:11
Tuleb välja, et küpsetatud juustukook pole siiski minu maitse :( Ootasin juustukoogi siidisust ja rabarberi hapukust, aga tegelikult tuli üks mahlasemat sorti kohupiimakook. Tordist on asi küll kaugel!
Marx 13.juuni 2010 23:48
Loomulikult on soovitav lisada apelsinile ja sidrunile ka 1,5 dl suhkrut!
Marx 12.juuni 2010 23:22
Sellel tordil on ainult üks viga: tort saab liiga kiiresti laualt otsa. Maitse on tõesti väga hea. Kuna rabarberi- hooaeg oli läbi, lisasin mina rabarberimoosi asemel 1 riivitud apelsini koore ja mahla ning 1 sidruni koore ja mahla ning koogi kattesse ka 1 lisaspl maisitärklist. ( Apelsinil ja sidrunil riivisin enne koore nii, et valge osa jäi alles ning siis pigistasin välja mahla.)
preili 09.juuni 2010 12:24
Jah, üks oluline lause selle retsepti juures on serveeri jahtunult!:D Maitse oli ka soojast peast hea, aga kui ära jahtus, siis oli ikka vägaaa heaa tort:Y
veronz 07.juuni 2010 16:38
Minu jaoks tuli rabarberimoos 1,5dl suhkruga liiga magus ning ma lisasin taignale väikeseid rabarberi kuubikuid ja supper hea tuli.:Y
Hindaja 05.juuni 2010 18:51
Väga maitsev kook. Soovitan!
Irku 03.juuni 2010 13:28
Kook on hetkel ahjus ja 20 mintsa pärast peaks valmis olema. Kasutasin pasta asemel kohupiima ja lisasin veidi paar lusikat kondendspiima kohupiima vedeldamiseks ja magustamiseks. Olen suur maiasmokk ja kartsin, et äkki muidu jääb liialt hapukaks, Eks annan teada, kuidas välja tuli:)
Irku 03.juuni 2010 13:28
Kook on hetkel ahjus ja 20 mintsa pärast peaks valmis olema. Kasutasin pasta asemel kohupiima ja lisasin veidi paar lusikat kondendspiima kohupiima vedeldamiseks ja magustamiseks. Olen suur maiasmokk ja kartsin, et äkki muidu jääb liialt hapukaks, Eks annan teada, kuidas välja tuli:)
keku 02.juuni 2010 16:06
Väga hea (Y):)
helynak 24.mai 2010 11:05
Väga maitsev kook, tõesti külmalt kõige parem. Mõnusalt hapukas :)
1