Küpsetised

Seemneleib

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Heivi Peterson
Krõbeda koorikuga seemneleib, millele võid lisada pikantse maitse saamiseks veel fenkoliseemneid. Sobib hästi ka külmutamiseks.
Valmistusaeg:

Ettevalmistusteks 15–20 minutit + kerkimisaeg + küpsetamiseks 30–40 minutit

Kogus: 1 portsjon
1. Rösti päevalilleseemneid kuival pannil pidevalt segades. Lõpeta röstimine, kui need on kergelt pruunid.
2. Soojenda vesi 37 °C-ni. Pudenda pärm kaussi ja lahusta väheses vees, seejärel kalla juurde ülejäänud vedelik. Lisa sool, suhkur ning osa omavahel segatud jahudest, sega korralikult läbi. Lisa või ja järk-järgult ülejäänud jahu. Sega hoolsalt, kuni tainas on elastne ja ühtlane.
3. Lisa röstitud seemned ja sega vaid nii palju, et need tainaga seguneksid.
4. Kata kauss toidukilega ning pane sooja tuuletõmbuseta kohta, lase seista 30 minutit.
5. Tõsta tainas vähese jahuga ülepuistatud töölauale ja sõtku sellest õhk välja. Jaga tainas kaheks ühesuuruseks tükiks.
6. Täida kaks pooleteiseliitrist küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi tainaga. Kata rätikuga ja lase kerkida 30 minutit.
7. Piserda tainapind veega ja puista peale päevalilleseemned. Küpseta 200 kraadini eelsoojendatud ahju alumisel siinil 30–40 minutit ehk kuni leib on saanud kauni värvi ja selle sisetemperatuur on 96–98 °C.
Kogustest valmib 2 pätsi
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
tyuts 16.veeb 2012 16:41
Tegin muidu retsepti järgi, ainult päevalille seemned asendasin seemneseguga. Leivaga pole sellel küll midagi ühist, see on ehtne sepik. Soola tuleks rohkem panna. Seemned kukkusid pealt kõik ära, mina paneks kõik seemned taigna sisse.
Mufalda 18.jaan 2012 23:14
Mul tuli ka ilusasti välja ja oli jah rohkem nagu sepik. Soojalt oli koorik väga mõnus ja krõmpsuv, söime lihtsalt võiga nämm nämm. Teine kord teeks ka pigem kukleid, et koorikut rohkem saada :-).
nennu 21.dets 2009 22:08
tegin ka ja tuli ilusti kenasti välja,miatse oli ka päris hea,kuigi see rohkem nagu sepiku moodi kui leiva:)
Kristel.l 05.juuli 2009 19:43
Kuna lubatud oli ka ka külmutamine, sai ka see proovitud. Ütleks, et kõlbas, aga värskelt on miljon korda etem. Järgmine kord pistan sisse ka kõrvitsa seemneid. Vett hakkab suu jooksma.... mine või kohe tegema sooja seemenleiba soolase Keijuga...NÄMM!
Kristel.l 26.juuni 2009 12:55
Oli 1 vorm. Tegin siis vormitäie ja eraldi 3 kakukest. Vajusid suht laiali, aga ütleks, et parem oli kakuke kui vormikas. Krõbedamat oli rohkem. Peale viskasin erinevate seemnete segu. Soola paneks veidi rohkem.
vmustankin 03.veeb 2009 12:45
arvan, et on hea. kuid ma oma rumalusest panin kogu taigna leivamasinasse ja sealt ta paisus loomulikult välja seega rikkusin ära.:R
1