Küpsetised

Ürdine lambakarree veinikastmes

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Kogus: 2 portsjonit
1.     Puhasta liha kelmetest ja rasvast. Eralda ribid üksteisest, et oleks hiljem mugavam süüa.
2.     Puhasta porgand ja juurseller ning lõika halgudeks.
3.     Aseta ribid ja juurviljad ahjuvormi, piserda lihale õli, raputa peale soola ja ürte. Sega käega läbi.
4.     Aseta vorm 200kraadisesse ahju umbes kaheksaks minutiks.
5.     Kastmeks kuumuta pannil või ja prae selles hakitud sibul kuldseks.
6.     Vala pannile vein ja sega. Maitsesta puljongikuubiku või lusikatäie puljongikontsentraadiga.
7.     Sega hulka ka moos ja lase madalal kuumusel haududa.
8.     Paksenda kaste maisitärklisega.
9.     Serveeri ribid kastme ja juurikatega.
# Enne liha ahju panemist puhasta kontide küljest lihakiud, et need ära ei kõrbeks ja tulemus oleks esteetilisem.
# Kui võtad ribid ahjus välja, mässi need fooliumi sisse ehk aseta liha n-ö puhkama. Foolium eemalda enne serveerimist.
# Veinikastmesse passib nii mustika- kui ka mustasõstramoos.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Pureva 07.dets 2016 10:30
lambaliha nüüd küll nii pehme pole et 8 minutiga valmis saab. Mul pole ükski lammas alla 60 minuti valminud.
sihmerdis 01.okt 2012 23:43
no Leanika, kuidas oli? Tahaks kah proovida lamba ribist midagi mõnusat teha...
Leanika 03.apr 2012 12:24
See 8 minutit on täiesti usutav, kui vaadata teisi retsepte. Seal pole ju palju mida kypsetada! Täna proovin järgi, vaatan siis,kuidas päriselt on:)
Tarmo Haud 18.dets 2011 20:26
> 4. Aseta vorm 200kraadisesse ahju umbes kaheksaks minutiks. See aeg tundub kuidagi väga ebareaalne. Oskab keegi soovitada, mis võiks olla reaalsem aeg?
1