Küpsetised

Köögivilja-seenetäidisega rullpirukas

Keskmine hinne: 4.05 Allikas: 100 rooga
See rullpirukas küpseb mahlane ja maitsev. Rulli tainas nelinurgaks, kata täidisega ja rulli kokku nagu rullbiskviit.
Kogus: 6 portsjonit
Sega külm või, jahu ja sool köögikombainis või käsitsi. Lisa muna ja hapukoor ning sega tainapalliks. Pane pooleks tunniks külma.
Samal ajal valmista täidis. Selleks puhasta ja tükelda porgand, paprika, porru ja seened. Esmalt kuumuta pannil õlis porrut ja porgandit 5-6 minutit. Siis lisa paprika ja seened ning kuumuta veel 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga ning lase jahtuda.
Rulli tainas jahusel laual õhukeseks plaadiks ja kata köögiviljatäidisega. Puista peale hakitud basiilik ja riivjuust. Rulli kokku nagu rullibiskviit ja vajuta otsad kinni. Tõsta ahjuplaadile, liitekoht allpool. Määri lahtiklopitud munaga ja puista peale seesamiseemneid. Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
arxitibi 06.nov 2011 14:50
Mina tegin ka pisikesed muudatused: panin 3 dl nisujahu ja 1 dl täistera nisujahu, samuti riivisin porgandi. Olen rahul, maitsev!
Margit 20.okt 2011 14:01
Lisasin taignasse 1 dl kaerahelbeid (kasutan hapukoore asemel maitsestamata jogurtit) ja seente asemel u 300 g kanahakkliha. Tulemus super.
maajaam 28.juuni 2011 21:27
VÄGA MAITSEV PIRUKAS! Mõistlik on teha 2 väiksemat - parem serveerida ja küpseb hästi läbi! Teen seda kindlasti veel mitmeid kordi! :Y
Sinningia 08.apr 2011 14:06
tõesti väga hea pirukas- igast variante võib veel täidisega kasutada aga igatepidi väga maitsev!
katsetaja 31.dets 2010 16:16
Väga maitsev, soovitan proovida!: ;)
Gladiolus 22.märts 2010 10:22
Ülimalt hea pirukas! :)
mury 01.märts 2010 09:24
Kui seeni parasjagu pole siis sobib see pirukas imehästi ka hakklihaga ;) Kindlasti on see üks lemmikutest nii mulle kui külalistele keda sellega võõrustanud :)
neiu383 25.okt 2009 16:30
proovisin täna, tegin soolaseentega. Kogused läksid kõik vist nihkesse, va taigna puhul, aga ikkagi tuli hea:)
ylle 14.dets 2008 10:11
kes seeni armastab, selle jaoks fantastiliselt hea retsept,pealegi kiire ja lihtne kui kasutada valmis leht-pärmitainast.
1