Küpsetised

Köögivilja-kartulivorm

Keskmine hinne: 2.27 Allikas: 100 rooga
Riivitud köögiviljad küpsevad juustu-koorekastmes hästi pehmeks ja sobivad lisandiks nii lihale kui kalale. Valmista vormirooga kas piima või köögikoorega, vastavalt sellele, kas jälgid kaalu või mitte.
Kogus: 4 portsjonit
Koori kartulid, porgand ja seller ning riivi jämeda riiviga. Haki sibul ja lõika porru ratasteks. Sega köögiviljad piimaga. Lisa puljongikuubik ja hauta 5 minutit madalal kuumusel. Maitsesta soola, pune, muskaadi ja purustatud küüslauguga. Sega hulka pool riivitud juustust. Vala köögiviljasegu võiga määritud ahjuvormi, raputa peale ülejäänud juust ning küpseta 200° juures 40–45 minutit.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
söögitegija 24.sept 2012 15:05
Tegin veidi ümber nii, et kartulid keetsin juurde. Ja köögiviljadele lisasin kaalikat. Muu nagu retseptis. Oli hea söök ja teen veelgi!
Loreen 20.märts 2012 18:54
No ei maitse. Ei ole minu teema köögiviljad piima/koorega ühes "potis". Ehk proovin veel ühe korra teha ja vedelikuks panen vett, äkki siis läheb, aga sellisel kujul ei meeldi üldse.
siirikirikal 28.veeb 2012 09:19
kai: köögikoor jääb kreemjas, aga kui seda ei ole tavaks kasutada, siis eelistaksin ma tavalist rasvasemat rõõska koort. Küpsetamisel tasuks ka ahju kuumust jälgida: madalamal kuumusel ei tõmbu koor nii kergelt tükki, sel juhul aga pikeneb veidi küpsetusaeg. Siin vormis peaks vedelik enam-vähem kõik köögiviljadesse imenduma.
kai 27.veeb 2012 19:35
kuidas saaks,et koor ei jääks pudrune, vaid mõnus kreemias?
hann 25.veeb 2010 18:50
minul tuli kohutav hunnik seda ja oli rohkem nagu puder,võibolla ahjuplaadil oleks krõbedam tulnud, kahjuks ei maitsenud
tammekad 12.veeb 2010 22:49
super mnus toit tuli! Kasutasin varssellerit juure asemel ning panin ahjuvormi asemel ahjuplaadile. Siis tuli see krõbe ja supermõnus!
Värvuke 09.veeb 2010 20:57
Mina panin koort juurde, nii umbes 3dl kokku. Jääb selline täitsa mahlane siis ja küpsetasin ka kauem u 60min.
herty 09.jaan 2010 19:36
Kas vedelikku liiga vähe ei ole? Ainult 2 dl koort või piima ja kõik?
Krissu 03.veeb 2009 15:43
Köögikoor on selline koor, mis kannatab hästi pikemaajalist kuumutamist. St. tavalisele kohvikoorele võivad tükid sisse tulla(ei tea kuidas oleks seda õigem nimetada). Samuti võid sinna lisada ka tsitruste mahla(tavalisele kohvikoorele ei saa hästi- tükid jälle). Hea köögikoor on Knorri oma, seda on vahel ka suurtes poodides müügil olnud, kuid see on vaid 1 L pakis. Väike pakk (vist 0,2 L) on Rama Cremefine(on vist õige). Jutu võib kokku võtta sellega, et tavaline kohvi- või vahukoor ajab ka asja ära:)
maie 03.veeb 2009 15:20
mis asi on köögikoor?
1