Küpsetised

Taimetoitlase lasanje

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Täidise hulka võid lisada ka spinatilehti ja teisi endale maitsepäraseid lisandeid, ka seeni.
Kogus: 8 portsjonit
1.   Lõika suvikõrvits ja paprika viiludeks. Haki sibul.
2.   Kuumuta pannil õli ja prae selles suvikõrvitsa- ja paprikaviilud. Maitsesta soola ja pipraga.
3.   Valmista tomatikaste. Prae pannil läbi sibul ja vala juurde purustatud tomatid. Lase kergelt haududa ja maitsesta pune, soola ja pipraga.
4.   Valmista valge bešamellkaste. Selleks sega jahu külma piima hulka ja kuumuta pidevalt segades keemiseni.
5.   Keeda kastet aeg-ajalt segades umbes viis minutit. Maitsesta soola ja valge pipraga.
6.   Määri kandiline ahjuvorm võiga.
7.   Tõsta vormi põhja veidi bešamellkastet ja aseta selle peale lasanjeplaadid. Kata plaadid tomatikastmega ja selle peale tõsta taas lasanjeplaadid. Plaatidele laota kiht bešamellkastet, suvikõrvitsasegu, siis taas lasanjeplaadid ja bešamellkaste.
8.   Aseta küpsema 175-kraadisesse ahju kuni 50 minutiks.
9.   Kümme minutit enne vormi valmimist raputa peale riivitud mozzarella ja lase ahjus sulada.
# Mozzarella annab taimse toiduga kokku sobiva maheda maitse, aga võid kasutada ka tavalist riivitud juustu.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
pirr 01.mai 2011 01:34
Tegin, väga hea tuli ! Kuigi pilt ei tekita eriti suurt isu seda valmistada..:D
fisrildi 02.veeb 2010 12:56
suurepärane! päris elus nägi toit palju ahvatlevam välja kui sel pildil.
siirikirikal 17.nov 2008 13:11
maverick, Vigala toodab näiteks sellist asja nagu riivitud mozzarella, Mozzarella Pizza Juust on nimeks. Ja jämeda riiviga saab ise mozzarellat riivida, nii hull see asi ka pole:)
miraldaR 17.nov 2008 11:08
aga kuidas teada, kui suur peaks see ahjuvorm olema ??
maverik 17.nov 2008 01:24
mina ei kujuta ette kuidas saab mozzarellat riivida, pigem vist tükeldada :D oli vist möeldud parmesani juustu
1