Küpsetised

Focaccia

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Heivi Peterson
Focaccia on maitsev sai itaallaste toidulaualt, seda küpsetatakse erinevatel viisidel – klassikaliselt nagu plaadisaia, aga ka piklike pätsidena nagu baquette’e.
Valmistusaeg:

Ettevalmistusteks 15 minutit + kerkimisaeg + küpsetamiseks 12–15 minutit

Kogus: 1 portsjon
1. Pudenda pärm kaussi. Lisa veidi soojendatud vett (37 °C) ja lahusta selles pärm, seejärel kalla juurde ülejäänud vesi. Sega hulka oliiviõli, pressitud küüslauguküüs ja sool.
2. Lisa jahu ning sõtku ühtlaseks ja läikivaks tainaks.
3. Kata kauss toidukilega ja lase tainal kerkida 30 minutit.
4. Tõsta kerkinud tainas jahuga ülepuistatud töölauale, sõtku läbi ning rulli 30 x 40 cm suuruseks plaadiks (või nii suureks, kui suur ahjuplaat sul on). Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vajadusel rulli veel, et plaat oleks kaetud.
5. Pintselda sai oliiviõliga ning torka fetajuustukuubikud, oliivirõngad ja värsked ürdid kas korrapäraselt või korrapäratult tainasse. Lase kerkida 30 minutit köögirätiku all.
6. Küpseta 200 °C-ni eelsoojendatud ahju keskosas 12–15 minutit ehk kuni sai on saanud kuldpruuni värvi.
Kogustest valmib 1 plaadisai (30 x 40 cm). Soovi korral võid ürdid ja oliivid ka pärast eelkergitamist tainasse segada. Kui otsustad selle variandi kasuks, sõtku tainast vaid seni, kuni lisandid on segunenud.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
tiux 22.aug 2013 22:10
Kuigi olen kogemustega küpsetaja, ei tule mul see kunagi nii nhea, nagu Itaalias. Asi on vist jahus...Sealne focaccia on seest pehme kui biskviit...
Kata 02.apr 2012 21:11
Ideaalse Itaalia nisujahu oliividega leiab siit: http://www.premiu-
mcaffe.ee/oliivio-
li/jahud.html
Linchik1 25.aug 2010 21:32
mmm.. v2ga hea tuli:Y Lisasin mustade oliivide asemel rohelisi ja Feta juustule lisaks seel mozzarella juustu. Peale raputasin ka rsmariini ja kraade panin 225 (kypses ka selle kraadi juures natuke rohkem kui 15min)ja nyyd maiustame soolase saiaga:P T2nud selle retsepti eest!
NurrMarta 29.aug 2009 20:31
200 kraadi juures see küll veerand tunniga pruunikaks ei kavatse minna :) Mul oli selle suhtes algusest peale kahtlus (muudes focaccia retseptides on kupsetatud ka kuni 230 kraadi juures), nii et panin 210-kraadisesse ahju, keerasin veel kuumust juurde ja sealgi läks tiba üle 15 minuti. Ei julge küll arvata, et see on minu ahju eripära, kuna seni on korralikult toiminud. Aga muidu oli igati maitsev. Kindlasti soovitan peale puistata värske rosmariini "okkaid", mis niimoodi krõbedaks küpsenult on ülimalt hõrgud.
1