Küpsetised

Prantsuse sibulapirukas

Keskmine hinne: 4.42 Allikas: Oma Maitse Autor: Angeelika Kang
Muretainast põhja ja magusaks karamellistatud sibulakattega pirukas maitseb hea ahjusoojana nii kohvi kõrvale kui ka värske salatiga sõõmu veini juurde.
Kogus: 1 portsjon
Pane kaussi jahu ja sool. Näpi hulka külm või ja sega purutaoliseks massiks. Ühenda muna ja vesi ning kalla tainasse. Sega kiirelt ühtlaseks ja keera toidukilesse. Hoia täidise valmistamise ajal külmikus.
Koori ja viiluta sibulad. Sulata potis või ja lisa sibulad. Maitsesta soola, mee ja tüümianiga. Hauta tasasel tulel aeg-ajalt segades 25 minutit, kuni sibulad on kergelt karamellistunud, kuid mitte pruunid. Suru tainas piklikku vormi. Eelküpseta põhja 225-kraadises ahjus 5 minutit. Vala peale sibulasegu ja kata oliividega. Küpseta 200-kraadises ahjus veel 20 minutit.
Kogustest valmib 10-12 tk
Soovitus: suure ahjuplaadi katab topeltkogus tainast.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
L00re 31.aug 2013 03:15
Üks asi on retseptis puudu ja see on anšoovis
Desiree25 29.okt 2011 22:01
mina ei asendaks oliive millegiga, just nii nagu retseptis oli, on hea. kui just- põhi on natuke liiga rammus minu jaoks. Kindlasti teen veel aga panem vähem võid.
Anku 30.juuli 2011 11:26
Proovin ka teha aga asendan oliivid tomatitega ?
tegan 20.märts 2011 22:08
olen ka juba mitu korda teinud, keele viib alla, aga piisab paarist väiksest tükist veini kõrvale, muidu läheb asi liiga rammusaks. super !
P. 30.jaan 2011 18:47
Nii-nii hea :)!
el 14.dets 2010 13:49
Tasus proovimist, läheb kindlasti kordamisele! :)
triintriini 10.dets 2010 19:48
tõesti väga hea pirukas :Y
cathy31 07.dets 2010 12:47
hinne ka
cathy31 07.dets 2010 12:46
Tegin ka just seda pirukat ja see oli täiesti kohutav mis välja tuli! Põhi oli nii õhuke,et kook pudenes laiali,ei kannatanud käes hoida, kuigi tegin koguseliselt täpselt retsepti järgi.Maitsel polnud vigagi.Olen küll väga suur sibulafänn,kuid järgmine kord enam ei kipu tegema.
:D 05.dets 2010 19:23
väga väga väga väga väga hea:P:D
sole 03.dets 2010 13:32
See on jummala hea pirukas, olen mitu korda teinud.Aga sellega liiga hea pirukaga on see halb asi, et söön teda alati liiga palju, sest raske ennast ohjeldada ja kuna ta siiski rammusa põhja peal, ei ole teps mitte hea sellega liialdada:) Inks,o-
len seda teinud ise suhteliselt väikses ahjuvormis, seega suurema jaoks ikka peaks tegema vähemalt poolteist või isegi topelt kogust ja nagu ka retsepti juures märkus, et plaaditäie jaoks vähemalt kaks kogust.
Inks 03.dets 2010 12:33
Kas saaks teha ka mõnes muus vormis, nt. lahtikäivas koogivormis? Kas kogused jääks siis samaks?
tipsike17 29.märts 2010 20:24
see on jumala hea pirukas, mõnusalt kerge valmistada ja maitsev, suurepärane õhtueine :)
Leanika 28.juuni 2009 16:37
Jumalikult hea! Mõnus magusus on tasakaalus soolasusega:)) Lemmik!
1