Küpsetised

Lahtine juustu-köögiviljapirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Kogus: 1 portsjon
Kamajahu-muretaina valmistamine pirukaümbriseks:
Sega kõik kuivained põhjalikult kokku. Lõika margariin kuuma vette kastetud noaga kuubikuteks, puista jahusegu peale ja lase 5 minutit pehmeneda. Töötle ained sõrmede või mikseri tainakonksudega ühtlaselt sõmeraks. Tilguta külm vesi puru peale ja suru kätega palliks. Vajuta pall lamedaks kettaks, mähi küpsetuspaberisse ja hoia pool tundi külmas. Rulli tainas suureks õhukeseks kettaks ja tõsta tainarulli abil suure, 26–28 cm läbimõõduga madala pirukavormi peale. Suru tainas tihedalt vormi põhjale ja külgedele, lõika ülejääk kääridega ära. Hoia kasutamiseni külmas.
 
Pirukategu ise:
keeda spargelkapsaõisikuid paar minutit, jahuta külmas vees ja nõruta. Sega toatemperatuuril pehmenenud toorjuust munade ja piimaga. Kalla täidis tainapõhjale, kata kapsaõisikute ja tomativiiludega. Küpseta kõigepealt 10 minutit ahju alumisel siinil 225° juures, et ümbris kiiresti läbi küpseks. Seejärel küpseta 175° juures keskmisel siinil veel 30 minutit, kuni munapiim on hüübinud ja pind kergelt pruunistunud.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa