Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Lihtsalt valmiv seenesai

Küpsetised

Lihtsalt valmiv seenesai

Heivi Peterson 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Rene Riisalu
Kiudaine- ja vitamiinirikas, lihtsalt valmiv seenesai on oivaline lisand supi kõrvale.

Ettevalmistusteks 35 minutit + küpsetamiseks 25–30 minutit

Retsept
portsjonile
125 g nisujahu
120 g täisteranisujahu
4 tl Küpsetuspulber
0.25 tl Sool
2 sl Hakitud petersellilehed
0.5 dl Oliiviõli
1 küüs Küüslauk (pressituna)
75 g Viilutatud šampinjonid
1 tk Muna
1.25 dl Keefir
2.5 dl Roheline sibul (hakitud)
PEALE
2 sl Parmesan v. muu kõva juust
või päevalilleseemneid
2 tl Piim
1. Pane ahi 175 °C juurde sooja. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
2. Mõõda kaussi tavaline ja täisteranisujahu, küpsetuspulber ja sool ning sega läbi. Lisa petersell ja sega veel korra hoolsalt.
3. Aja pannil õli tuliseks, lisa hakitud suvisibul ja pressitud küüslauk ning kuumuta 1 minut. Lisa ka viilutatud šampinjonid ja kuumuta paar minutit. Lase jahtuda.
4. Sega seene-sibulasegu kõigepealt lahtiklopitud muna ja siis keefiriga.Lisa saadud mass kuivainetele ning sega ühtlaseks.
5. Tõsta tainas jahuga ülepuistatud töölauale ja vormi 15 cm läbimõõduga kettaks, pane plaadile (võid ka otse plaadil vormida). Lõika tainapäts jahuse noaga kaheksaks sektoriks, just nagu lõikaks torti lahti. Määri pealt piimaga ning puista üle Parmesani või päevalilleseemnete või mõlemaga.
6. Küpseta 175 °C-ni eelsoojendatud ahju keskosas 25–30 minutit.
Kogustest valmib 1 sai (8 viilu)

KOMMENTAARID

Kristiina 21.sept 2010 14:52
väga hea
... 10.dets 2008 18:56
nämma nämma
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes