Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Vasikapraad

Küpsetised

Vasikapraad

Harri Ilves 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Vasikapraadi sobib seveerida nii soojalt pearoana kui ka külmalt lõikudena.
Retsept
portsjonile
1 kg Vasikaliha (kondita)
1 sl Õli
1 tl Sool
0.5 tl Valge pipar
1 tl Rosmariin (kuivatatud)
KOOREKASTE
1 sl Või
2 sl Jahu
3 dl lihapuljong
2 dl Rõõsk koor 10%
150 g Sulatatud juust
Määriliha õliga ja maitsesta maitseainetega.
Pane liha ahjuvormi ja vala peale nii palju vett, et liha oleks paari sentimeetri jagu vees.
Küpseta 175-kraadises ahjus, kuni liha sisetemperatuur on 70'C
Serveeri koorekastmega. Koorekastme tegemiseks sega jahu kohvikoorega. Sulata pannil või ja kalla sinn nii koor kui puljong. kui kaste on keema tõusnud, keera kuumus madalamaks ja sega väikeste tükkidena hulka juust. Sega, kuni juust on täielikult sulanud.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool