Küpsetised

Pidusink

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nigella retseptid Autor: Nigella Lawson
Kokasaate "Nigella retseptid: Toit kaasa" retsept
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistusaeg: 20 min + valmistamisaeg: 5 t

Kogus: 10 portsjonit
Pane kints suurde kastrulisse ja kata külma veega. Kui vesi on keema läinud, nõruta ja loputa lihatükk otsekohe kurnsõelas, et see ei muutuks liiga soolaseks. Teise võimalusena jäta sink ööseks külma vette ligunema.
Loputa kastrul, pane sink tagasi kastrulisse ja lisa kõik ülejäänud koostisosad. Kui jõhvika- ja õunamahl ei kata sinki täielikult, lisa veidi vett.
Lase kastruli sisu keema ja hoia kiirel tulel umbes 3,5 kuni 4 tundi. Kui keetmisel aurustub liiga palju vedelikku ja sink hakkab kuivale jääma, kata kastrul osaliselt kaanega.
Kui sink on läbi keenud, tõsta see kuumast ja soolaseks muutunud mahlast välja ja aseta alusele. Soovi korral võid singi juba ammu enne valmis keeta ja lasta sel enne glasuurima ja küpsetama asumist täiesti ära jahtuda. Sel juhul keeda liha umbes pool tundi vähem ja lase keeduvedelikus seistes ära jahtuda.
Küpsetamise päeval eelkuumuta ahi 210 kraadini.
Kui sink on piisavalt jahtunud, eemalda lihalt kamar, aga jäta alles õhuke valge pekikiht. Sälgusta terava noaga peki sisse teemantmuster ja pista joonte ristumiskohtadesse nelgiterad.
Kuumuta potis glasuuri ülejäänud koostisosad, kuni kastmemass seguneb mee, sinepi ja kaneeliga ühtlaseks siirupiseks glasuuriks – kaste peab olema piisavalt paks, et see ei voolaks ahjus küpsedes singi pealt maha.
Pane sink küpsetusnõusse fooliumilehe peale – nii saad nõu kõrbenud suhkrusest glasuurist pärast kergemini puhtaks. Vala glasuur nelgiteri täis pikitud singile, kattes pekikihi tervenisti. Küpseta sinki 15 minutit või kuni suhkrune glasuur on pekikihist läbi imbunud ja singile ilusa läike andnud.
Kui sink on enne glasuurimist täiesti jahtunud, küpseta esmalt 40 minutit 180 kraadi juures ja seejärel veel 15 minutit 210 kraadi juures. See arvestus põhineb eeldusel, et sink läheb ahju toasoojana, mitte otse külmkapist võetuna.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Nigella 04.apr 2010 14:24
That's not my ham. My ham can be found here: http://www.lifestyle-
food.com.au/reci-
pes/3261/aromatic-
christmas-ham
1