Küpsetised

Nelja šokolaadi keeks

Keskmine hinne: 3.27 Allikas: Nigella retseptid Autor: Nigella Lawson
Kokasaate "Nigella retseptid: toit kaasa" retsept
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistusaeg: 20 min Valmistamisaeg: 1 t

Kogus: 10 portsjonit
Töövahendid: piklik keeksivorm (mõõtmetega umbes 24 x 11 x 8 cm), vooderdatud võitatud fooliumiga, mis on nurkadesse pressitud ja ulatub veidi üle vormi ääre. Teise võimalusena võib kasutada silikoonist vormi ja siis pole vaja fooliumiga vooderdada.
Võta kõik vajaminev külmkapist välja ja lase toatemperatuuril seista.
Eelkuumuta ahi 160 kraadini ja pane küpsetusplaat ahju.
Pane köögikombaini jahu, küpsetuspulber, kakao, suhkur, või, munad, vanilje ja hapukoor ning sega ühtlaseks siidiseks pruuniks tainaks. Tasanda tainas kummispaatliga, pane kombain uuesti tööle ja lisa samal ajal keev vesi. Lülita kombain välja, eemalda kaas ja puhtakskraabitud tera ning sega kummispaatli abil šokolaaditükid tainale juurde
Kummuta tainas ettevalmistatud vormi ja pane umbes tunniks ajaks ahju küpsema. Keeks on valmis, kui ta on kerkinud ja keskelt lõhenenud ning testvarras jääb puhtaks.
Veidi enne keeksi valmimist (kui keeks on küpsenud umbes 45–50 minutit) pane siirupiks vajaminev kakao, vesi ja suhkur väiksesse kastrulisse ja keeda umbes 5 minutit, kuni siirup muutub paksuks.
Võta keeks ahjust välja ja pane restile jahtuma. Tee testvardaga keeksi sisse mõned augud ja kalla siirup keeksi peale.
Kui keeks on täiesti jahtunud, libista see vormist välja ja eemalda samal ajal ka foolium. Aseta keeks piklikule taldrikule või muule alusele. Lõpuks kata keeksi kleepuv koorik šokolaadilaastudega.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
assamait 30.mai 2012 14:42
:):):):):):):):););)-
;););):O:O:O:Y:Y juba saigi valmis:A
tydruk555 30.mai 2012 14:41
:) Hakkan täna tegema. Arvan et tuleb ka vägagi super! :)
rätsepp 18.sept 2010 16:21
ÜLIHEA-väga ?okolaadine kook(kui teha ilusti retsepti järgi ei ole küll kuidagi võimalik kombaini lõhkuda)taigen tuleb ilus siidine- tavalisest vedelam, aga kerkis ilusti.
Mari-Ann 09.mai 2010 17:03
Tegemisel õnnestus lõhkuda köögikombain :), lihtsalt ainult kuivained sinna pannes ja muna ja või lisades on taigen nii kuiv. Kombain ei suutnud seda läbi segada. Lõhn aga tuleb ahjust igaljuhul maitseb :)
käthy 23.apr 2009 20:05
tere! mina olen käthy! minu emme tegi seda keeksi! see on imeline! kkui mu vennal oli sünnipäev ta sai 6aastaseks!:D hehh,-
kui aus olla on kõik retseptid siin imehead!
Hindaja 18.märts 2009 17:10
super hea keeks tuli:)
Hindaja 14.märts 2009 11:36
Väga väga hea keeks on super
henry 09.märts 2009 16:51
Väga hea oli maa teen seda täna uuesti
vivaldi 11.veeb 2009 15:22
glasuur oli minu jaoks liiast-väga magus. Külmikus seistes läks aina paremaks. Mul see keeksivormi ei mahtunud, nii et panin tavalisse koogivormi.
Katu 07.veeb 2009 10:42
:Y Tnx :D
naine 23.jaan 2009 13:51
Tegin seda ilma sokolaadita ja pean mainima, et tuli välja parim keeks mida üldse teinud olen :)
1