Küpsetised

Täidetud cannellonid tomatikastmes

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Heivi Peterson
Seentega täidetud cannellonid on maitsev ja lihtsalt valmiv õhtueine. Kui soovid mahedamat seenemaitset, kasuta tumedate šampinjonide asemel valgeid. Vürtsikust lisab roale muskaatpähkel.
Valmistusaeg: üle 60 min

ETTEVALMISTUSAEG 30 MINUTIT + 35–40 MINUTIT KÜPSETAMISEKS.

Kogus: 4 portsjonit
1. Haki šampinjonid, sibul ja küüslauk. Pane potti ning lisa tüümian ja
muskaatpähkel. Keeda 10 minutit tasasel tulel kaane all.
2. Lisa saiapuru, sega ja maitsesta. Võta pott tulelt ja lase umbes
10 minutit jahtuda.
3. Kastme valmistamiseks puhasta paprika seemnetest, tükelda ja
kuumuta kergelt rasvaines. Purusta sauseguris ja lisa vein.
4. Pane paprikapüree eraldi potti ja lisa ülejäänud kastmeained. Lase
keema tõusta ja keeda tasasel tulel umbes 10 minutit. Eemalda
loorberilehed.
5. Täida cannellonid seenetäidisega.
6. Aseta võiga määritud kuumuskindlasse ahjuvormi.
7. Vala üle tomatikastmega.
8. Puista üle riivjuustga
9. Küpseta 200ºC juures 35–40 minutit.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Triinu 17.apr 2012 19:53
Väga maitsev tuli! Meie pere mehed mõmisesid igatahes rahulolevalt. Kuna retseptis toodud 12 cannelloni tundus väga vähe olevat, siis suurendasin koguseid vabalt (pannile mahtus 22 tk), saiapuru jätsin ära ja täidisesse lisasin veel ca 200 g singiribasid. Aitäh retsepti loojale.
Kertu Kaljuveer 28.veeb 2012 12:13
Tõesti oli väga maitsev! Isegi mu liha-usku mees kiitis. Aga lihasõbrad võivad vabalt ka näiteks veisehakkliha torudesse lisada. Valge veini asendasin kanapuljongiga ja kastme sisse läks purustatud tomatikonserv.
toidutegija 05.veeb 2012 15:36
Suurepärane roog. Natuke mässamist, aga asi oli seda väärt :)
Kristina 15.märts 2010 22:58
Hinne ka.
Kristina 15.märts 2010 22:57
Tegin ka purustatud tomatikonserviga, tüümianit polnud, paprika asemel kasutasin paprika maitseainet. Suurepärane, omapärane maitse, ainult ahjus võiks ~25 minutit olla ning juust alles hiljem lisada.
Maiti 12.märts 2010 10:36
Proovisin, kuid miskit läks valesti, kuna minu cannellonid ei säilitanud oma torulist kuju ja sulandusid massiks. Sättisin küll küpsetusaega vastavalt retseptile. Cannellonide torujas effekt läks kaduma. Maitse oli aga suurepärane ja mõningase furoori saavutasin oma külaliste ees siiski.
siirikirikal 05.jaan 2009 13:44
sibul jäi tõesti kahe silma vahele, nüüd lisatud. Kindlasti võib tomateid purustatud tomatikonserviga asendada.
NurrMarta 05.jaan 2009 13:01
Koostisainete juures puudub sibula kogus :) Ja küsiks veel, et kas kastmes sisalduvad hakitud tomatid võiks asendada purustatud tomatikonserviga? Talvised tomatid ei ole paraku ka kuumutatult kuigi maitsvad.
1