Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Kulebjaaka

Küpsetised

Kulebjaaka

PrindiSoovita sõbrale
Levinuimad pirukad bojaaride ajal olid kulebjaka – suured pealt kinnised pärmitaignapirukad.– või rastegaid – väikesed pealt lahtised pärmitaignapirukad. Pirukaid pakuti koos supiga, mida keedeti ja söödi peaaegu iga päev.
Retsept
portsjonile
0.5 kg Kalafilee (luudeta)
sool, pipar
250 g Lehttainas
2 dl Riis (keedetud)
Hautatud köögivilju
2 tk Muna (keedetud)
värske spinat, till või roheline sibul
muna määrimiseks
Maitsesta kalafilee soola ja pipraga. Kui kalatükk on paksem kui 2 cm, võiks seda u 5 minutit ahjus küpsetada. Rulli lehttainas õhukeseks. Pane sellele kala ja peale keedetud riis. Seejärel pane kiht oma lemmikköögivilju. Siis veel keedetud muna rattad ja natuke ürte. Mähi kala taina sisse ja kaunista pirukas tainaribadega. Määri pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta 180 °C juures 15-20 minutit.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes