Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Rastegai

väikesed pealt lahtised pärmitaignapirukad. Täidiseks võib olla liha, kala või seened.
Retsept
portsjonile
TAINAS
900 g jahu
0.5 l Piim (leige)
50 g Pärm
250 g Või
3 sl Suhkur
2 sl Õli
sool
TÄIDIS
250 g valge kala filee
1 sl jahu
või
100 g Sibul (hakitud)
100 g keedetud riis
hakitud petersell või till
sool, pipar
Sisu jaoks küpseta kala ahjus 15 minutit. Kuumuta pannil veidi õli, lisa jahu, kala küpsetamisest tulnud vedelik ja sibul. Kuumuta 10 minutit, kuni kaste on paks ja kreemjas. Sega kokku hakitud kala ja peterselliga. Maitsesta soola ja pipraga.
Sega kõik taina komponendid köögikombaini abil palliks. Jäta rätiku alla 50 minutiks kerkima. Jaga taigen võrdseteks väikesteks osadeks. Rulli kõik ovaalseteks või ümmargusteks ratasteks. Tõsta iga keskele lusikatäis sisu. Tõsta ääred natuke ülspoole, aga jäta keskelt lahti. Määri sulavõiga ja jäta küpsetusplaadile 15 minutiks kerkima. Määri munaga ja küpseta 200 kraadises ahjus 10-15 minutit.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes