Küpsetised

Kirsistruudel

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Kirsistruudlit saad valmistada aastaringselt, kuna täidisesse sobivad suurepäraselt ka külmutatud kirsid.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
Sõelu jahu suurde kaussi ja tee keskele süvend. Kalla süvendisse omavahel segatud vesi, sulatatud või ja sool. Sega kõik ühtlaseks tainaks ja jätka
sõtkumist laual, kuni tainas on elastne ja läikiv. Pintselda tainapalli toiduõliga ja aseta kaanega suletavasse kaussi. Tõsta kauss umbes pooleks tunniks soojaveevanni.
Puista laud kergelt jahuga üle ja rulli tainas piklikuks õhukeseks plaadiks.
Sulata pannil või ja lisa riivsai ning prae pidevalt segades 5 minutit. Tõsta tulelt ja jahuta.
Täidise jaoks sega kividest puhastatud või sulatatud kirsid rummi, vanillsuhkru, suhkru ja kaneeliga. Määri lahtirullitud tainale esmalt riivsaiasegu ja selle peale kirsitäidis. Tõsta tainas lühematest servadest veidi täidise peale ja keera pikkupidi rulli. Aseta struudel võiga määritud ahjupannile, pintselda üle ühe osa sulavõiga ja küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit. Vahepeal pintselda
struudlit veel järelejäänud sulavõiga. Sõelu ahjusoojale struudlile peale tuhksuhkrut.
Serveeri soojalt vanillijäätise või vahukoorega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa