Küpsetised

Apelsini-rosinasai

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Heivi Peterson
Mahlane apelsini-rosinasai on mõnus vaheldus tavalisele saiabatoonile. Siinsetest kogustest saad ühe suure kringli suuruse saia või paar-kolm väiksemat batooni.
Valmistusaeg:

Ettevalmistusteks 15 minutit + kerkimisaeg + küpsetamiseks 35–45 minutit

Kogus: 1 portsjon
1. Pudenda pärm tainakaussi, soojenda vesi 37 °C-ni. Lahusta pärm puulusikaga hõõrudes väheses vees ja kalla juurde ülejäänu. Lisa pool jahukogusest ja sega korralikult. Lisa järk-järgult ka teine pool jahust ning sõtku hoolsalt läbi. Seejärel lisa suhkur ja sool ning vähehaaval toasoe või. Sõtku tugevalt, kuni tainas on ühtlane ega jää enam kausi servade külge kinni. Kata kauss toidukilega.
2. Tõsta soojemasse kohta ja lase kerkida kahekordseks (30–45 minutit).
3. Fileeri apelsin. Selleks lõika mõlemalt poolt ära otsad ning eemalda siis apelsinikoor koos valge osaga. Seejärel lõika välja viljaliha.
4. Tõsta kerkinud tainas jahuga ülepuistatud töölauale, sõtku korralikult läbi ja rulli piklikuks plaadiks. Kata apelsinitükkide ning soojas vees pestud ja leotatud rosinatega. Keera pikemast servast rulli. Jättes ühenduskoha allapoole, tõsta rull kringlikujuliselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase kerkida 20 minutit.
5. Küpseta eelsoojendatud ahju alumises osas 35–45 minutit ehk kuni saia sisetemperatuur on 94–96 °C.1
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
imestaja@hot.ee 24.dets 2012 14:37
Tegin minagi selle rosina-apelsini saia valmis. Päris hästi kukkus välja. Temperatuuur oli 190 kraadi, küpsetusaeg 40 min. Lisasin taignesse ka ühe muna ja loomulikult peitsisin kringli enne ahjupanekut ka munaga ära. Suhkrut tuleb tõepoolest rohkem panna ja soola vähem.;)
imestaja@hot.ee 24.dets 2012 13:03
Tekkis küsimus, millisel temperatuuril küpsetada.
muerte 18.märts 2012 20:05
2tl soola on liiga palju ja 2tl suhkrut liiga v'ehe. siiski soov ju teha magusat saia mitte soolast.
1