Küpsetised

Traditsiooniline ahjupraad

Keskmine hinne: 3.12 Allikas: 100 rooga Autor: Harri Ilves
Kogus: 1 portsjon
Hõõru liha soola ja pipraga ning lase paar tundi seista. Määri praad pealt sinepiga ja pane, kamar allpool, koos vähese veega pannile. Küpseta kõigepealt 200-kraadises ahjus, et lihale tekiks koorik. Kui prae ülemine külg on pruunistunud, keera praad ringi ja lõika kamar pealt ruutudeks. Pruunista praad ka teiselt poolt. Siis vähenda ahju temperatuuri 150 kraadini. Küpseta seni, kuni liha sisetemperatuur on 72°. Kasta aeg-ajalt praeleemega, et liha ei kuivaks. Tekkinud praeleent kasuta kastmena.
Kui liha valmimiseni on jäänud poolteist tundi, lisa ahjupannile maitsestatud kartulid.
Serveeri hapukapsa ja pohlasalatiga.  
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
tul 16.dets 2009 21:31
Ostsin endale haudepoti ja tahaks õppida seda kasutama. Kuidas teha selles traditsioonilist ahjuliha?
1