Küpsetised

Quiche Lorraine sibulaga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Kuulsa prantsuse koorepiruka täiendatud versioon, kuhu on lisatud rikkalikult karamellitud sibulat. Võid lisada ka suitsupeekonit tugevama maitse saamiseks.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
Näpi või, jahu ja sool purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sega tainas ühtlaseks. Suru võitatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele ning pane täidise valmistamise ajaks jahedasse.
Koori ja viiluta sibulad. Sulata suures potis või. Lisa sibulad, sool ja suhkur ning hauta tasasel tulel pidevalt segades 30 minutit, kuni sibulad on kergelt karamellistunud, kuid mitte pruunistunud. Tõsta tulelt ja jahuta.
Eelküpseta põhja 225-kraadises ahjus 5 minutit. Klopi koor ja munad ning maitsesta muskaadi, soola ja musta pipraga. Lisa sibulad ja vala segu eelküpsetatud põhjale. Küpseta 200-kraadises ahjus veel 25–30 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Huviline 23.jaan 2010 15:27
Huvitav, et originaal retseptis on ka kahte sorti juustu, mida siin kuskil ei mainita?
Putakas 01.märts 2009 23:49
Minu leitud retseptis oli ka sink, aga lisasin ka omatahtsi paprikat ja punase sibula asemel panin tavalise. Pirukas oli tõeliselt hea:)
FeliZe87 21.veeb 2009 11:48
Väga hea tuli. Panin lisaks veel suitsuvorsti tükke. Kõik sööjad kiitsid!
1