Küpsetised

Porgandipirukas toorjuustuga

Keskmine hinne: 4.18 Allikas: 100 rooga
Muredal juustu-muretainapõhjal mahlane porgandipirukas maitseb väga hea ja on eriti naispere lemmik.
Valmistusaeg: üle 60 min

Valmistamisaeg 30 minutit + 35 minutit ahjus

Kogus: 6 portsjonit
Sega köögikombainis (või käsitsi) jahu, sool, juust ja külm või. Lisa vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Vooderda 24–26 cm läbimõõduga vorm tainaga ja pane 10 minutiks külma. Eelküpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Haki sibul ja riivi porgand jämeda riiviga. Pruunista sibulat ja porgandit õlis madalal kuumusel 10 minutit. Lisa hakitud või pressitud küüslauk ning maitsesta soola ja muskaatpähkliga. Lisa juurde sidrunimahl.
Vahusta munad piima, pipra ja tüümianiga. Tõsta porganditäidis eelküpsetatud põhjale. Riputa üle riivjuustuga ja vala peale munasegu. Tõsta lusikaga peale toorjuustukuhjakesed. Küpseta ahju alumises osas 25 minutit või kuni pirukas on küps.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Hindaja 21.aug 2012 14:07
Väga hea! Kasutasin ainult täisterajahu ning lisasin piima-munasegule ikka veidi soola ka, et mage ei jääks. Tüümiani võib isegi rohkem panna :)
Külmetaja 06.märts 2012 18:20
@DS Saab saab. Hakka tegema, siis näed ise ka, et see on väga lihtne. :) Näpid külmad võikuubikud koos jahu, soola ja juustuga ruttu pisikesteks tükikesteks (näpid ruttu segu sõmeraks). Siis lisad külma vee ja kiiresti segad tainaks. Ruttu ja kiiresti tee seepärast, et mida vähem tainast töötled, seda maitsvama muretaina saad. ;) Muretainast tehaksegi külma rasvaine, külma närvi ja külmade kätega. ;)
DS 06.märts 2012 18:01
kuidas külma võiga tainasegu saan? teises analoogses retseptis on pehme või. kumb siis?
Katrin99 02.märts 2012 09:15
Mõnus pirukas, lahjat porgandit tasakaalustab üsna rammusana tunduv juustupõhi. Teen kindlasti veel.
Serendipiti 01.veeb 2012 17:05
super super hea! põhi on nii võrratu et seda kasutan kindlasti ka teiste pirukate valmistamisel.
-Birku 23.aug 2011 21:43
soojalt ! minuarust :D aga see on supper hea ! mõlematmoodi
:) 30.dets 2010 11:46
kas see on maitsvam külmalt v soojalt?
Miia 16.juuni 2010 22:47
Olen teinud 2 korda. Põhja sisse pole juustu pannud ja peale toorjuustu ka mitte. Ja nii tuli ka väga hea. Lausa nii hea, et sain ise 2 tükki ja mees sõi kõik ülejäänud ära. :D
virve 14.märts 2010 13:34
kiidan ka väga. hea ja mahlane! põhja tegin natuke teistmoodi: lisasin rohkem jahu ja võid (kuna vorm oli suurem), ühe muna ja et tainas pehmem oleks ka paar spl naturaalset jogurtit. soovitan väga!
Siramisu 16.veeb 2010 13:57
Väga hea. Eriti see toorjuustu osa seal peal, sobib hästi kogu pirukaga kokku.
Silja23 10.veeb 2010 16:29
Väga hea, kõik sööjad kiitsid:)
Jutsukene 05.veeb 2010 13:09
väga maitsev
margit 03.apr 2009 22:11
Väga maitsev!Küpsetan lausa iga nädal.Omapoolt olen huvitavaks teinud,et eelmisel küpsetusel panin porgandile juurde veel praetud peekonitükke,nämm kui maitsev oli.Täna aga panin singikreemi,mis tuleb igati odav ja jätab hää singi maitse kogu pirukale lisaks.Mulle aga maitseb pirukas pigem teisel päeval.
Kaie 26.märts 2009 14:25
Lisasin veel hakkliha ning sibula asemel (pole sibulaarmastaja) paprikat. Väga maitsev tuli. Roa valmistasin lahtikäivas koogivormis. Selgus, et vorm vajas fooliumiga vooderdamist, sest munasegu kippus vahelt välja valguma.
Anna 06.märts 2009 20:18
mm just tegin ja v2ga-v2ga maitsev, aitah)))
Sonera 01.märts 2009 00:16
Hinne jäi maha :( :)
Sonera 01.märts 2009 00:15
Tõepoolest sama mis sama. Vast on üles panijlatel miskit sassi läinud !? Igatahes tegin siinse retsepti järgi. Mõnusad on need juustused krõbedada pirukaservad. Vormi läbimõõt on minul 27 cm ja täitsa sobiv. Mõnusad on need juustused krõbedada pirukaservad :D
NurrMarta 28.veeb 2009 09:47
See on põhimõtteliselt sama, vähendatud kogustega, nagu üks varasem retsept, millel nimi küll plaadipirukas, aga tegemisõpetuse järgi küpseb see 26cm vormis. Pilt on eksitav, kuna sellelt puuduvad need toorjuustutupsud, mis kogu asja just huvitavaks ja maitsvaks teevad :) http://www.toiduta-
re.ee/retsept.php?i-
d=5611 Ülimaitsev
pirukas tõepoolest! Seda on söönud ka põhimõttelised porgandipirukavasta-
sed. Ja välimuse järgi peetakse seda tihti magusaks beseekattega koogiks :)
1