Küpsetised

Šokolaadised pistaatsiamuffinid

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Eva Palu
Ilma soolata pistaatsiapähklid on toredad lisandid magustoitudesse ja küpsetistesse. Maitselt üldsegi mitte pealetükkivad, jätavad nad kingituseks kena rohelise värvi ning krõmpsuvad mõnusalt hamba all. Neid on küll küllalt raske leida, sest poeriiulitel istuvad nad enamasti sisse soolatuna, kuid kui mujalt ei leia siis ökopoodidest ja turgudelt ikka leiab.
Kogus: 1 portsjon
Vahusta toasoe või suhkruga. Puhasta pähklid ja peenesta terava noa abiga. Lisa või-suhkru segule munad ning jahu-küpsetuspulbri segu ja pähklid (kui leiad kapiriiulilt matcha pulbrit, lisa sedagi 1 tl, tulemus tuleb veelgi rohelisem ja õige mõnusalt mõrkjas).
Kõige lõpus lisa juurde hapukoor ja sega ühtlaseks tainaks. Aseta muffinivormidesse ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 25 minutit.
Kaunista šokolaadivõõbaga, mille saad lihtsalt järgmistest ainetest: 50 g tumedat šokolaadi, 0,5 dl suhkrut, 2 spl kakaod, 0,5 dl koort, 50 g võid. Kuumuta segu ettevaatlikult, sega ühtlaseks massiks ja määri jahtunud muffinitele. Kaunista hakitud pistaatsipähklitega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
cristin 05.okt 2010 19:52
tegin. nii head olid kuid ma lisasin ka piima nati häästi vähe ja tegin ühe poole kakao maitselise(jagasin taina pooleks ja ühte poolde panin kakao pulbrit)ja teise poole jätsin tavaliseks nii mõnnad tulid
dyana27 22.märts 2009 20:10
mmm kui maitsev tuli soovitan teistelegi:A
Birgit 09.märts 2009 18:07
Näevad päris kevadised välja;)
1