Küpsetised

Halvaakeeks

Keskmine hinne: 3.61 Allikas: 100 rooga
Halvaa, apelsinimarmelaad, sukaad ja pähklid annavad keeksile imehea maitse. Kaunista küpsetis tuhksuhkru või meelepärase glasuuriga.
Kogus: 1 portsjon
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval munad, samal ajal vahustamist jätkates. Sega hulka marmelaad, sukaad, mandlipuru ja kakao. Seejärel lisa küpsetuspulbri-jahusegu, rumm (või rummiessents), ja riivitud halvaa. Sega ühtlaseks tainaks ning tõsta võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud rõngasvormi.
Küpseta 160-kraadises ahjus 1 tund. Kontrolli tikuga küpsust!
Lase keeksil 15 minutit vormis jahtuda ning kummuta siis välja.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
annyi 17.juuni 2013 13:15
Või ja suhkru osa vähendasin ja kakao jätsin välja. Kuid minu arvates on erinevaid maitseid siiski liiga palju, tõenäoliselt loobuksin järgmine kord ka marmelaadi panemisest. Halvaa maitset nagu polnudki tunda. Tegin tavalises keeksivormis ja selle vormi jaoks oli tainast ilmselgelt liiga palju. Ka peab keeksivorms kauem küpsema, muidu jääbki keskelt toores. Aga kokkuvõttes maitses hea!!
Mufalda 30.jaan 2012 23:41
Hinne ununes
Mufalda 30.jaan 2012 23:41
Väga hea! Ja lihtne teha. Rummi võiks ehk tiba rohkem olla hehehe, maitset polnud minu jaoks piisavalt. Järgmine kord proovin 3 sl panna. Kindlasti teen veel. 60 minutiga küpses minu ahjus pealt korralikult ära, aga keskelt jäi tiba tooreks. Seega tuleks kindlasti tikuga järgi proovida. Ma ei viitsinud :-)
NAAJ 26.jaan 2010 21:53
Kas 100 g sukaadi ei ole liiga palju ?
Kommentaar 26.jaan 2010 20:26
Supper keeks! 200g või asemel panin 100g, natuke rohkem halvaad ja rohkem marmelaadi. Soovitan soojalt! :)
1