Küpsetised

Sidrunised maasikakoogikesed

Keskmine hinne: 2.36 Autor: Eva Palu
Kevadiselt värske maitsega maasikakoogikesed, mis on suupistelaua tõeliseks ehteks. Ettevaatust, kaovad laualt kiiresti! Tee eelmisel õhtul muretainakorvikesed ja sidrunikreem valmis, järgmisel päeval jääb üle ainult šokolaadiglasuur kokku sulatada ja koogikesed kokku meisterdada. Antud kogusest tuleb 8 koogikest.
Kogus: 1 portsjon
Muretainakorvikesed:
Näpi külmad võitükid jahu ja suhkruga ning lisa muna napilt enne seda kui või on kuivainega lõplikult segunenud. Sõtku kiirelt tainaks. Täida tainaga muffinivormid ja pane 30-45 minutiks külmkappi. Küpseta korralikult eelkuumutatud ahjus, 220 kraadises temperatuuris ca 10 minutit, kuniks korvikesed on pruunikad.
Sidrunikreem:
Vahusta munad suhkruga, lisa sulatatud või ja sidrunimahl ja –koor. Pane potti ja kuumuta madalal kuumusel umbes 7-8 minutit, kuniks segu pakseneb. Tõsta tulelt ja pane jahtuma.
(Sidrunikreemi tuleb pisut rohkem, kui vaja läheb, aga kuna see maitseb väga hea ka lihtsalt purgist süües, siis ei ole sellest hullu:) ).
Šokolaadiglasuur:
Pane kõik ained potti, tõsta pott omakorda kuumaveepotti ja sulata ained ühtlaseks.
Koogikeste kokku meisterdamiseks määri korvikeste põhjad esmalt šokolaadiglasuuriga. Lase pisut taheneda ja täida sidrunikreemiga. Nirista peale šokolaadiglasuuri ja kaunista maasikatega.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kodukana 06.juuli 2011 07:13
Tegin ka siis täna hommikul. Kasutasin vaid 1 sidrunit. Seda sidrunikreemi tuli tõesti palju - jäi üle poole alles ja pole nii hea,et seda saaks niisamagi süüa. Sokolaadiglasuuri kasutasin tervenisti ära,sest ei niristanud peale,vaid katsin terve korvikese pealt sokolaadiga. Maitselt on OK.
mõisaema 08.mai 2010 21:37
kasutasin keeksivorme sidrunikreemi asemel tegin keedukreemi.
Lala :) 01.dets 2009 17:33
Pole ise teinud, aga sõbranna tegi ja väga maitsvad olid !:Y
Marge 10.mai 2009 14:25
Mina olen neid korve ühekordses pabervormis teinud küll. Ei vaju laiali. Aga jah, tainast sinna panna on tülikas, kuna ei tohi seda korvi vormist välja vajutada, ettevaatlikult panna.
Elina 10.mai 2009 12:22
Proovisin selle retsepti järele, kuid minule isiklikult see sidrunikreem ei maitsenud. Paremaks tegi teda ?okolaad, aga ikkagi ma seda sidrunikreemi järgminekord ei teeks. Paneks täidiseks midagi muud , sest korvikesed iseenesest olid väga vahvad.
Eva Palu 08.mai 2009 10:39
Köögikata, ma arvan, et vajuvad kuumuse käes laiali. Kui Sul on mingeid teisi ahjuvorme kodus, proovi nendega - korvikeste, tartalette'ide, canneleede, creme brulee vormidega soovitaks näiteks. Või mis teised arvavad?
köögikata 07.mai 2009 22:39
aga kui mul pole muffinipanni, siis kas ma võin mitmekordselt paberist muffinivormi võtta ja sinna sisse panna ?
helen 06.mai 2009 20:01
oooooo monius
Hindaja 06.mai 2009 20:00
nommmmma
1