Küpsetised

Porgandi-pähklitort

Keskmine hinne: 4.5 Allikas: 100 rooga
Põhjale lisatud riivitud porgand annab tordile mõnusa mahlasuse, mida lisab veelgi apelsinimahlaga maitsestatud toorjuustukreem
Kogus: 10 portsjonit
Sega omavahel kuivad ained. Klopi lahti munad, sega hulka esmalt õli ja kuivained, seejärel ka riivitud porgand ning purustatud pähklid. Laota tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse 24 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta ahju alumisel siinil 175° juures 50–60 minutit.
Lase 5 minutit vormis jahtuda. Võta välja ja jahuta täielikult. Lõika põhi kaheks või kolmeks kihiks. Vahusta toasoe toorjuust tuhksuhkruga ning sega juurde apelsinimahl. Määri kreem põhjade vahele ja soovi korral ka peale. Kaunista riivitud valge šokolaadiga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
PiixuMiixu 18.veeb 2016 11:50
Olen seda kooki teinud kaks korda. Mõlemad korrad väiksema õli kogusega ja tuli suurepärane välja.
Harrastaja 29.dets 2015 22:20
Uskumatult maitsev tort, soovitan kõgile. Tänud retsepti eest :)
Kati 08.nov 2015 18:38
Teinud seda kooki õige retsepti järgi, vähendatud õli kogusega, lisatud jahukogusega, enamus kordi ilma pähkliteta. Vahest õnnestub paremini, vahest halvemini aga keele viib alla iga kord. Meie pere lemmik
laine 27.okt 2012 18:31
kook üks parimaid...teen kindlasti veel!
siirikirikal 18.okt 2012 11:55
Padakonn: õli kogust pole siin retseptis muudetud.
Irruk 18.okt 2012 11:12
Kas koogi sisse tuleb lisada toorest porgandit või keedetud? Tegin keedetud variandiga, tuli hea, kuid kuidas õige on? Kreemi oleks võinud selle koguse peale rohkem panna. Muidu väga hea kook, mulle maitses ja teen seda kindlasti veelgi, kuid külalised teist tükki näiteks enam ei võtnud.
Padakonn 19.apr 2012 12:36
Kas nüüd on õlikogus poole väiksemaks muudetud?
maiasmokk 17.apr 2012 10:48
Olen katsetanud nüüd seda kooki teha nii õige kui ka vähendatud õlikogusega. Vahe tundub olema selles, et õige koguse õliga jääb kook õhulisem ja pehmem ning säilitab pehmuse pikemat aega. . Vähema õliga tuleb kook tihedama konsistentsiga ja kõvem, juba teisel päeval on aru saada, et koogi põhi on tahkem. Muud vahet ei saanud küll aru. Hea koook :-)
Biby Consales 01.veeb 2012 11:29
Kas t6esti peab nii palju õli panema?
Leila 18.dets 2011 20:17
Tegin seda topelt koguse. 7dl õli kogus küll ehmatas ära, aga maitses seda tunda ei olnud. Ning äi, kes keeldub porgandit söömast, olenemata kujust, kiitis suurel häälel- kuni kuulis, et tegu on porgandikoogi :D Soovitan!
aili21 21.märts 2011 12:20
Suurepärane tort, võtan jällegi selle küpsetamise ette :A
katjuhh 20.aug 2010 23:53
Ülihea ja mahlane tort! Vahele võib toorjuustu asemel ka kohupiima, kondenspiima vmt määrida- hea on igatpidi! :) Mina keetsin nt kondenspiima iiriseks ning kasutasin seda täidisena. Sobis imehästi!
Kokkaja 23.juuli 2010 18:08
SUPPERR.. ! Üks paremaid koke mis alati välja tuleb ja viib kõigil keele alla ! Ülihea. Igatahes mina panen pool dl õli ja vahel vähemgi ja teen 4 munaga ja sutsu panen ja porgandit selle võrra juurde. ja kreemile lisan ka kohupiima pasta ja selle määrin peale ka ;) tuleb igati mahlane ja mõnus.. pooleks lõigatud pooli niisutada apelsinimahlaga ;);)
Kokkaja 23.juuli 2010 18:08
SUPPERR.. ! Üks paremaid koke mis alati välja tuleb ja viib kõigil keele alla ! Ülihea. Igatahes mina panen pool dl õli ja vahel vähemgi ja teen 4 munaga ja sutsu panen ja porgandit selle võrra juurde. ja kreemile lisan ka kohupiima pasta ja selle määrin peale ka ;) tuleb igati mahlane ja mõnus.. pooleks lõigatud pooli niisutada apelsinimahlaga ;);)
xmiracle 18.mai 2010 22:19
Tegin ka, õli panin natuke vähem kui retseptis ja väga hea tuli.
Mufalda 24.veeb 2010 17:00
Väga mõnus ja mahlane kook ja seistes muutus aina paremaks...
anka65 08.veeb 2010 11:33
proovisin teha nädalavahetusel. no väga hea kook, kõike seda, mida eelpool kirjutatajad juba öelnud. mitte keegi peres ei jaganud ära, et seal on mehemoodi porgandit sees. üks tõsiselt magus suutäis, kui magusa järele isu peaks tulema. ainuke probleem, mis mul tekkis (seda on ka teiste samalaadsete põhjade küpsetamisega ette tulnud), et jääb pealt selline kummi ja ahjust välja võttes tasaseks ei vaju. olen pidanud selle kummuva osa ära lõikama, et kook näeks hea välja. milles asi võib olla?
teodornette 06.jaan 2010 13:05
2 spl apelsinisukaadi annab kõvasti jumet juurde
Hindaja 01.jaan 2010 19:04
Väga maitsev oli:A
spunks 23.dets 2009 13:48
ei maitsenud. liiga magus ja rasvane. kui vähendada suhkru ja õli kogust oleks maitsev
Krissu 02.okt 2009 14:59
Nii palju õli?!
aili21 11.aug 2009 09:40
See on väga maitsev tort, olen kaks korda teinud ja teen veelgi :P
tulikuum 14.mai 2009 17:29
olen seda kunagi yhes kohvikus söönud, tõeliselt maitsev ja mahlane. proovin kindlasti ka ise :)
eve 29.märts 2009 12:45
väga hea ,aga kuna mul kreekapähkleid niipalju polnud panin siis maapähkeid ka juurde .Väga maitsev ja mahlane kook. Võtan kindlasti kasutusse edaspidigi.
mariii 16.märts 2009 17:16
proovin raudselt, selline lihtne ja hea tundub olevat
12