Küpsetised

Kolmene palmiksai

Keskmine hinne: 3.63 Allikas: 100 rooga Autor: Heivi Peterson
Lihtne palmiksai, mille tegemisega saab hakkama igaüks, kes oskab patsi punuda.
Valmistusaeg:

Ettevalmistusteks 15 minutit + kerkimisaeg + küpsetamiseks 20–25 minutit

Kogus: 1 portsjon
1. Pudenda pärm tainakaussi, soojenda vesi 37 °C-ni. Lahusta pärm puulusikaga hõõrudes väheses vees ja kalla siis juurde ülejäänu. Lisa pool jahukogusest ning sega korralikult. Lisa järk-järgult teine pool jahust ja sõtku hoolsalt. Seejärel lisa suhkur ja sool ning vähehaaval toasoe või. Sõtku tugevalt, kuni tainas on ühtlane ega jää enam kausi servade külge kinni.
2. Tõsta sooja kohta ja lase kerkida kahekordseks.
3. Pane kerkinud tainas jahuga ülepuistatud töölauale ning jaga kolmeks võrdseks osaks. Vormi neist piklikud tükid ja rulli kergelt tainarulliga lahti. Soovi korral puista peale meelepärast maitseainet (nt kardemoni) või pähkleid, kuivatatud puuvilju vms.
4. Keera tainatükid pikemast servast rulli ning põimi kolmest rullist palmik. Tõsta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase kerkida 20 minutit. Piserda enne ahjupanekut veega.
5. Küpseta eelsoojendatud ahju alumises osas 20–25 minutit ehk kuni saia sisetemperatuur on 96 °C. Lase rätiku all jahtuda.
Kogustest valmib 1 sai.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Hindaja 28.aug 2012 18:28
Tegin piimaga ja panin palmikute vahele pisut pruuni suhkrut. Väga hea retsept, kerge ja maitsev sai sai :)
liz 01.juuni 2010 07:53
Sai oli pehme ja kohev....ainult veits maitsetu ,teen täna uuesti ja lisan ka suhkrut 1spl ja veits kardemoni.
manda-riina 17.veeb 2010 21:17
Aitäh retsepti eest! Väga hea ja kohev sai tuli.Tegin sellest kogusest 2 tavalist pätsikest.Suhkrut panin 2tl ja kardemoni ka sutsu. Selline lihtne sai, kuhu peale juustu ja sinki panna.
Marmelaad 10.jaan 2010 13:18
Sellest tuli väga hea sai! Lisasin 1tl suhkru asemel 1spl suhkrut ning palmiku sisse riputasin veidi kardemoni. Väga lihtne ja hea retsept :) Ahju temperatuuri pole küll mainitud, kuid mina küpsetasin ahju keskosas 225 kraadiga (ei pannud tähele, et ahju alumises osas oleks pidanud küpsetama). Kasutan seda retsepti kindlasti uuesti!
1