Küpsetised

Ürdipirukas

Keskmine hinne: 3.86 Allikas: 100 rooga
Mahedamaitselises quiche’ilaadses koorepirukas võid kasutada oma lemmikürte. Maitseb parimalt leigena.
Valmistusaeg: 40-60 min

Valmistamisaeg 20 minutit + 30 minutit küpsetamiseks

Kogus: 8 portsjonit
Näpi või, jahu ja sool purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sega tainas ühtlaseks. Suru võitatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele ning pane täidise valmistamise ajaks jahedasse.
Sulata pannil või, kuumuta peeneks hakitud ürte paar minutit ja tõsta tulelt. Sega kausis munad, munakollased, piim, vahustamata koor, sool, pipar ja muskaat ühtlaseks. Lisa ürdid ja riivitud Emmentali juust. Vala segu põhjale ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Raputa peale jämedalt riivitud Parmesan ja serveeri soojalt.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Elis 12.juuni 2013 16:44
Seda pirukat saavad minu külalised enamasti alati! Mõnikord lisan küll juurde külmikust ka muud kraami (seened, sink jne), aga üldiselt on see just juustupirukana veini kõrvale väga maitsev! :)
wirsik 13.apr 2009 17:58
väga hea oli. täpselt selline nagu ette kujutasin. juust tegi täidise mõnusalt sametiseks.
1