Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Lehttainapirukad tuunikalaga

Küpsetised

Lehttainapirukad tuunikalaga

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kui valmistad väikesi pirukaid, ära lase neil enne küpsetamist seista, vaid tõsta täidis peale ja pane kohe ahju. Nii jääb lehttainas mõnusalt krõbe ega vetti läbi. Tomatikastme võid valmis keeta juba eelmisel õhtul.

Valmistamisaeg 20 minutit + 20 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
500 g Lehttainaplaadid
TÄIDIS
185 g tuunikala tomatis
200 g Mozzarella
TOMATIKASTE
425 g Purustatud tomatid
1 sl õli
2 küünt Küüslauk
1 tl sool
0.5 tl Must pipar
0.5 tl suhkur
1 tl pune
1 tl basiilik
1 tk muna määrimiseks
KAUNISTAMISEKS
Basiilik (värske)
Lase lehttainal aeglaselt (2–3 tundi kuni üle öö) külmkapis sulada. Keeda tomatikaste. Selleks haki küüslauguküüned ja kuumuta õlis mõni minut madalal kuumusel. Lisa tomatikonserv ja maitseained ning kuumuta veel 10 minutit.
Lõika tainaplaadid pooleks ja rulli õhemaks. Tõsta iga ruudu keskele supilusikatäis tomatikastet ja teine lusikatäis tuunikalakonservi. Pane peale tükike mozzarella’t. Vajuta ruudud otstest kokku paadikesteks, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja määri lehttainaääri lahtiklopitud munaga. Küpseta pirukaid 200-kraadises ahjus 15–20 minutit, kuni need on kaunilt krõbedad. Serveeri värskete basiilikulehtedega.
Kogustest valmib 8 pirukat.

KOMMENTAARID

anneli 29.dets 2011 11:15
Mei perele ka väga maitsevad
iags 19.okt 2011 17:29
MEGAHEAD..ma arvan
marilys 02.apr 2011 10:35
ma ka siis täna hommikuks proovisin....väga head on!
triin 09.juuni 2009 09:42
Megahead!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes