Küpsetised

Sotšnikud

Keskmine hinne: 3.44 Allikas: Oma Maitse Autor: Angeelika Kang
Kogus: 1 portsjon
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna, sool ning jahuga segatud küpsetuspulber. Sega kiirelt ühtlaseks tainaks ja keera kilesse. Hoia tund aega külmkapis.
Täidise valmistamiseks sega omavahel kohupiim, suhkur, vanillsuhkur, hapukoor ja jahu.
Rulli tainas jahusel laual laiali ja vormi 10 cm läbimõõduga kettad. Aseta 1 sl täidist ühele poolele ning tõsta teine pool peale. Suru kahvliga tihedalt kinni ja pintselda üle lahtiklopitud munaga. Küpseta 225-kraadises ahjus 10 minutit.
Kogustest valmib 10 pirukat.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
annyi 02.sept 2012 11:32
Tegin ka Myriami retsepti järgi, tulid välja nagu "päris" :Y Aga ei tea, kas rullisin taigna liiga õhukeseks või oli vorm liiga väike, kuid sain neid sotsnikud sellest taignakogusest 22 tk. Ja vähemalt pooled küpsesid pealt lõhki. Aga maitselt väga head. Kindlasti teen veel.
bersan 09.nov 2011 16:28
Tasub teha topeltkogus, sest laualt kaovad hetkega!
Kodukana 26.sept 2011 13:03
Tegin siis ise ka neid täna. Maitselt 5, aga välimuselt ei tulnud üldse välja, sest nagu eespoolgi mainitud taigen mureneb ja suht raske on rullida ning kulub palju jahu selleks. Aga teen kindlasti veel väikeste parandustega.
Tinka 05.juuni 2011 18:46
Tegin ka Myrjami retsepti järgi ja väga head tulid, Järgmine kord teen kindlasti rohkem ja saiakesed teen paksema taignaga, kuna siis tulevad ka visuaalselt ilusamad;)
Teadja 27.veeb 2011 23:53
Muide, Meie riigi keeles on vaarakud mitte sot?nikud.
algaja küpsetaja 05.dets 2010 13:30
superhead. :) tegin taina myriami retsepti järgi, hapukoore asemel panin vaarikajogurtit ja täidisesse ka hapukoore asemel vaarikajogurtit. see on ilmselt meekoogi järel mu paremini välja kukkunud küpsetis. tainaga oli mul selline probleem muidu, et esimesel korral ei sõtkunud piisavalt ja tainast korraga korralikult rullida ei saanud, muutus kihiliseks, aga mätsisin siis korra veel kokku ja rullisin natukesehaaval, ühe sot?niku jagu korraga ja nii sai kenasti hakkama. ahjus olid mul kauem ikka ka, kui 10 minutit, 20 kindlasti, võib-olla rohkemgi. aga väga väga head ja kerged teha.
Hindaja 20.veeb 2010 13:13
väga head ,meie pere lemmikud
epppossul 08.veeb 2010 11:31
Väga maitsvad. Kindlasti teen veel. Aga sisu valmistan järgmine kord rohkem
Maaja 06.veeb 2010 15:01
tegin esimese retsepti järgi .rullides panin natuke öli oli hea rullida.maitsvad.
Maaja 06.veeb 2010 14:59
väga maitsvad.
Mmmm 25.jaan 2010 18:20
minagi lisasin hapukoort tainale aga panin jahu ka juurde, või koguse jätsin enam-vähem samaks tainas tuli täpselt õige;)
Hanna 17.dets 2009 16:05
Tere! Vaatasin Naistelehest, et seal oli sot?nikude retsept ja kiikasin siia ka. Täna kui esimest korda sot?nike tegin, siis võtsin taigna tegemisel aluseks Myriami "aretuse" :) Sellest koostisest sain tehtud 9 sot?niku, mul oli suur pirukavorm ka, u 10,5 cm diameeter. Kuid kiidan ennast, et väga hääd kukkusid välja ja loodan, et elukaaslasele ka maitsevad:Y PS! Minu jaoks oli kõike parajalt:Y
liisu 17.sept 2009 20:50
super head!nämmmaa
Hindaja 31.aug 2009 19:40
Proovisin ka myriami retseptiga -väga ilusad tulid. Kõigile meeldisid, aga minu meelest oleks natukene rohkem maitset võinud olla.
Marju 06.mai 2009 13:56
esimese korraga tulid välja nagu päris. Kuigi tegin kahe erineva retseptijärgi ühe taigna :-) nüüd on plaanis uuesti teha ja tunduvalt suurem kogus!
Viktoria 15.apr 2009 12:53
Tegin Myriami retsepti järgi. Taigen tuli tunduvalt parema konsistentsiga, kannatas rullida ja ei purunenud. Super maitsvad tulin muidugi mõlema retsepti järgi tehes:Y
Myriam 13.apr 2009 13:17
Ja siin ongi minu viimane sot?nike aretus! 85 gr võid 1,5 dl suhkrut 1 muna 0,5 tl soola 4 dl jahu 1 tl küpsetuspulbrit 2 spl paksu hapukoort. Tainas tuli palju parema konsistentsiga, mõnusalt rullitav ja siakesi oli hoopis parem vormida. Küpsenud sot?nikud olid ilusad, siledad ja parajalt pehmed. Edaspidi kasutan kindlasti oma versiooni. Täidist võiks rohkem maitsestada, aga see on igaühe enda otsustada.
Mirjam 07.apr 2009 14:00
Kui Atsinna arvates on siinses retseptis liiga palju võid, siis järgmisel korral teen katsetuse arvestades ka Sabiina viimast kogemust. Vähendan või kogust 75-le grammile ja lisan taignasse 3 spl hapukoort.
Sabiina 05.apr 2009 13:04
Nii, proovisin viimase retsepti järgi ka ära. Teha tunduvalt parem, aga tegin ikkagi pallikesed ja vajutasin laiaks. Maitselt aga esimesed palju paremad, ütleme 5 , need viimased saaksid hindeks .... noh 3. Mina , kes ma kõike süüa ka armastan, mida teen, lasksin need rahulikult teistel ära süüa.
Sabiina 01.apr 2009 21:18
Aitäh, Atsinna, proovin uuesti selle retsepti järgi, annan teada, kuidas siis õnnestub.
Atsinna 01.apr 2009 18:34
Siin on võid ju ilmselgelt mitmekordne kogus, sot?niku retseptid on täiesti saadaval ka mujal toiduportaalides, poleks vaja olnud või koguse lisamisega endale retsepti teha. Rullida ei lasegi see ülemäärane võikogus. http://www.toiduta-
re.ee/foorum.php?tee-
ma=3569&start=1&hi=-
sotšnikud Oli
ka minul kunagi see retsept kusagilt maha kirjutatud ja täiesti tehtav.
Kalli 01.apr 2009 17:02
Tegin täpselt retsepti järgi,väga head olid.Raske oli rullida jah aga kui pätsid teha ja need laiali vajutada oli teostatav.Hea mõte,lisada sisule veidi sidrunit.
Sabiina 30.märts 2009 21:19
Tegin täpselt retsepti järgi, aga nagu Mirjam just kirjutas, paha rullida, pudeneb laiali, mureneb. Tegin pallid ja vajutasin ringikujuliseks. Küp-
senult olid küll väga head.
Mirjam 30.märts 2009 14:22
Olen kaks korda selle retsepti järgi teinud. Millegipärast on raske rullida, taignas ei ole sellist sitkust, et alluks taignarullile, kipub pudenema. Ei tea millist komponenti on vähe või palju? Küpsenult nägid head välja. Natuke magedad ka, järgmisel korral panen taignasse suhkrut juurde ja täidisesse sidrunikoort või vaniljet rohkem.
ämblik naine 30.märts 2009 10:14
Mehe lemmikud:)
12