Küpsetised

Viini saiad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Angeelika Kang
Kogus: 1 portsjon
Sega külma piimaga pärm, sool, kardemon, suhkur ja muna. Lisa sulatatud või ning jahu. Sega tainas kiirelt ühtlaseks, kuid ära sõtku. Rulli tainas jahuga üle puistatud laual laiali. Viiluta või õhukesteks viiludeks ja lao tainaplaadi keskele, kuid jäta servad vabaks, et need ulatuksid katma võiga kaetud tainast. Rulli tainas 1,5 cm paksuseks plaadiks, keera kolmeks ja rulli uuesti õhukeseks. Tee nii kokku kolm korda. Rulli tainas lõpuks 15 x 30 cm plaadiks. Lõika sellest 20 sõrmelaiust riba. Venita tainariba veidi pikemaks, keera keerdu ja vormi lõtv pesa, sõlm vm kuju. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase jahedas tund aega kerkida.
Kreemi valmistamiseks kuumuta kastrulis nõrgal kuumusel vanillipuding, suhkur, muna ja tärklis. Kuumuta pidevalt segades paksenemiseni. Tõsta tulelt ning jahuta.
Pintselda saiad lahtiklopitud munaga ning tõsta peale 1 sl vanillikreemi ja 1 tl vaarikamarmelaadi. Küpseta 225-kraadises ahjus 12–15 minutit, kuni saiad on kuldpruunid.
Glasuuri jaoks sega tuhksuhkur ja vesi. Nirista teelusikaga glasuur saiakestele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Annnike 11.aug 2010 21:03
Tainas tuleb kuidagi vedel. Kas nii peabki? Kas 7dl =420g?
Margit85522 28.märts 2009 21:36
silmanägemine täitsa ära :S:R
Margit85522 28.märts 2009 21:36
kas 0.5 dl muna peaks siis pool muna olema või mis?
allukaz 27.märts 2009 12:01
Supper head saiakesed tulid,soovitan k6ikidele proovida,ainuke et panin marmelaadi asemel abrikoosimoosi,sup-
per
1