Küpsetised

Kookose-sidrunitäidisega saiakesed

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Saiakesi on hea küpsetada paberist muffinivormides, mis on asetatud muffinipanni pesadesse. Nii ei vaju need laiali ning pärast on neid mõnus nagu kompvekke paberist välja koorida.
Valmistusaeg:

VALMISTUSAEG: 30 MINUTIT + 1 TUND JA 45 MINUTIT KERKIMISEKS + 3 X 8 MINUTIT AHJUS

Kogus: 1 portsjon
Sega nisujahu, suhkur ja küpsetuspulber, näpi hulka toasoe või. Lahusta pärm soojas piimas, sega juurde muna. Vala pärmisegu kuivaine-võisegule ning töötle ühtlaseks tainaks. Kui tainas jäi vedelavõitu, lisa veel jahu. Lase rätiku all 1 tund kerkida.
Samal ajal sega kokku täidiseained. Rulli kerkinud tainas 50 x 50 cm suuruseks nelinurgaks ning lõika see 36 pisikeseks ruuduks. Tõsta iga tükikese neli nurka keskele kokku. Aseta kokkulapatud tainatükid muffinipanni pesadesse, mis on vooderdatud paberist muffinivormidega. Pane igaühe keskele lusikaga täidist ning lase rätiku all kerkida 45 minutit. Küpseta 225° juures 8 minutit või kuni saiad on ilusad kuldpruunid. Sõelu peale tuhksuhkrut.
Kogustest valmib 36 saiakest.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Emmeliine 31.juuli 2012 13:04
Rasv ei tee paksuks!
eelike 09.apr 2009 17:04
nämma - igatahes tasus proovimist. Tösi - täidist oleks vöinud rohkem olla - aga see ju maitse asi Teisel korral juba tegin ka veidi omaloomingut - täidises, vöi asemel kasutasin sidrunimaitselist toorjuustu ja poole kogusest tegin apelsiiniga. Kasutan saiakeste täidistes vöi asemel toorjuustu juba pikka aega - muuseas ka kaneelisaiad tulevad vörratud ja mis peamine rasva vähem - seega ka tervislikum:) :Y
1