Küpsetised

Pikkpoiss majoneesi-juustukattega

Keskmine hinne: 3.25 Allikas: Pereköök
Pikkpoissi on argiõhtul lihtne valmistada – teed taina valmis, vormid pika pätsi ja paned ahju küpsema. Siinse hakklihapätsi teeb eriliseks mahlane majoneesi-juustukate. Koos pikkpoisiga võid ahju panna ka kartulid. Roa küpsemise ajal valmista kõrvale värske salat.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
Pane saiaviilud 5 minutiks vette paisuma. Lisa hakklihale riivitud kartul, munad, pisut kuivemaks pigistatud sai ja maitseained, sõtku läbi. Vormi tainast piklik päts ja tõsta ahjuvormi.
Koori kartulid, lao ümber hakklihapätsi ning maitsesta soola-pipra ja meelepärase ürdiga. Kata pikkpoiss majoneesiga ja puista peale riivjuustu. Küpseta rooga ahjus 60–80 minutit või kuni kartulid on küpsed ja pikkpoiss kuldpruun.
NIPP: Kartulid võid enne ahju panemist ka poolpehmeks ette keeta ja siis 20 minutit enne roa valmimist alles ahjuplaadile tõsta. Nii saad krõbedamad kartulid.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Keegi algaja 11.veeb 2013 19:42
Retsept võiks ka ahju temperatuuri lisada, oleks natuke lihtsam. 60 min näiteks 50 kraadiga?
Minu nimi 16.dets 2012 13:26
Poiss mees - lihtne - mine poodi ja osta pliit, millel ON temperatuuriskaala.
Poiss mees 24.okt 2012 19:33
Minu jaoks on põhi küsimus alati kus te võtate need kraadid millega küpsetada :s Olen 3 korteris eland nüüd oma korter ja kuskil pole kunagi olnud pliiti kus oleks kirjas ka kraadid või midagi mis annaks aimdust kuida või mis asendisse ma seda nuppu peaks keerama :S
HULL 23.sept 2012 14:25
Jube soolane tuli
gerda002 16.aug 2012 23:09
Nagu eelnevalt soovitati, siis lisasin tainale supilusikatäie hapukoort ja pikkpoisi vahele panin lisaks munale ka porgandit ning lõppkokkuvõttes sai super hea :) Aa, ja soola panin tõesti vähem kui retseptis märgitud - maitse asi :)
muusik 09.juuli 2012 08:58
Väga maitsev, otsin alati uusi võimalusi / maitseid ja seda see retsept ka pakkus!
Hindaja 22.jaan 2012 11:02
Hea, järgmine kord proovin majoneesi- juustukatte hoopis rulli sisse täidiseks panna.
pikk poiss 22.dets 2011 07:37
Pikkpoiss on alati hea, annab võimaluse katsetada erinevate lisanditega. Siinne retsept oli esimene mille järgi kunagi katsetama hakkasin. No on hea ja lihtne küpsetamine, et jälle kõhutäis saada. Olen ka koguseid suurendanud ning teinud mitu pätsikest. Seega peale küpsetamist on kartulite või makaronide või riisiga hea põhitoit ja järgmisel päeval hea leiva-saia peale viilutada. Eelpool küsijatele vastan, et küpsteage ikka toorest hakkliha ja ilma kaaneta. Kuigi võiks ju hakkliha hautamise eesmärgil mingi aeg hoida ka kaane all. Kasutage küpsetuspaberit või fooliumi, millele on mugav pätsike asetada ja selle abil on hea pätsikest(-si) ka vormida. Kui kogused on suuremad olen küpsetanud tavalisel ahjuplaadil, ei vaju muide laiali. Edu küpsetamisel ja katsetamisel!
Kessu 19.okt 2011 16:57
Eelpoolseid kommentaare arvestades vähendasin soola kogust ja 2tl asemel panin 1, aga siiski tuli meie pere jaoks pisut liiga soolane.Mahlasust jagub küll.
SinineTibu 24.sept 2011 17:04
Hakkan seda täna tegema:D Loodan,et tuleb hää:)
lehmiine 13.märts 2011 13:49
Soola panin 1 tl, ühe küüslauguküüne ja pool sibulat lisasin ka, ahjus oli u 50 min. Välja tuli täitsa söödav.
mex25 23.nov 2010 19:33
Kartulit ei lisanud, panin hoopis kolm saiaviilu, sisse panin veel, seeni, tomatit, basiilikut, porgandit,sibulat ja küüslauku. Igatahes sai vägagi maitsev.(vahepeal valasin pannilt vedeliku ära)
u. 27.okt 2010 15:57
panin juustu sisse ja... noh, vaikides söödi ära, aga isegi pean tunnistama, et hea see nüüd küll ei olnud. vb segasin liiga vähe, vb liiga palju, igal juhul oli tulemus kuidagi teraline ja üldse mitte mõnus. järgmisel päeval pannil soendades läks lausa vastikuks. ja porgandeid samasse vormi enam kunagi ei pane, hakklihavedelikus ligunenud juurikad ei ole mu maitseeelistus.
Hindaja 04.okt 2010 13:57
hea, hea ja veelkord hea olen seda mitmeid mitmeid kordi teinud ja teen täna jälle ja tulevikus ka kindlasti!
merilin 06.sept 2010 15:19
Väga maitsev tuli :) soovitan kindlalt ka teistele!:)
Kelly09 14.juuli 2010 11:00
algul panin 250-kraadi 10 minutit, siis võtsin välja panin majoneesi ja juustu, keerasin 200-kraadi peale tund aega !
Kelly09 14.juuli 2010 10:53
Mina eile proovisin ja tegin natuke teistmoodi-
hakkliha,maitseaine-
d,juust,vee sees ligunenud sai, sibul ja riivitud toores kartul. Panin küpsetuspaberipeale ja ilma õlita ja veeta.Kõrvale panin porgandi pikad viilud,sest porgand läheb ahjus väga heaks.Ning tegin keedukartulit, sest kuna ahjus olles ajab pikkpoiss vedeliku välja, siis see rikuks kartuli ära, aga porgandile see sobis.Vahepeal kallasin natuke vedeliku ka ära. ühesõnaga tegin elus esimest korda ja see tuli väga hea. Soovitan teistele ka julgelt !
kokk 24.veeb 2010 20:47
kombineerisime natuke; eemaldasme retseptist muskaatpähkli ja majoneesi, sisse panime tükeldatud värsked shampinjonid, juustukangid ning peeneks hakitud paprika. peale raputasime riivjuustu ja 180-kraadise kuumusega 1,5 tunniks ahju, koos erinevate ürtidega matisestatud kartulitega. tulemus oli väga hea!
mariseke 17 06.jaan 2010 17:41
ütleks ka, et ootused olid kõrgemal, kui lõpptulemus. Soola panin igaks juhuks vähem, küüslauku lisasin. Ära igatahes söödi.
runcis 05.jaan 2010 15:40
Järgisin täpselt retsepti ja tuli samuti liiga soolane. Ei midagi erilist.
tiina 07.dets 2009 21:06
väga hea mõte et vahele panna seeni ja juustu proovin kindlasti
aliciana 02.nov 2009 17:02
meie peres pole pikkpoiss ilma sibula ja küüslauguta küll mingi pikkpoiss, seega lisasin pressitud küüslauku ja peeneks hakitud sibulat ning paar supilusikatäit hapukoort, nii sai ülimaitsev ja mahlane :) kartuli tegin samuti eraldi
inxii 12.okt 2009 17:23
Minuarust oli liiga soolane, polnud just kõige isuäratavam aga söödav ! Panin ka natuke riivitud porgandit !
Piia 11.sept 2009 22:47
Mina tegin selle vähe teistmoodi. Taigna sisse panin kaks küüslaugu küünt ja ühe väiksema sibula. Maitseainetest panin punast paprikat (purustatud) ja aroomisoola. Võtsin ühe suurema panni, panin sinna keskele taine, taine sisse panin praetud kukeseened koos juustuga ja peale panen veel taigent. Mätsisin kokku ja koorisin kartuli ära, lõikasin kartulid pooleks ja panin pikapoisi kõrvale. Peale raputasin jämedat soola, pipart, kartuli maitseainet, baziilikat ja natuke juusu ka. Majoneesi panin ka päris paksult peale ja juustu veel rohkem. Välimus ja lõhn olid head ja maitse veel parem! :)
muspingviin 23.juuni 2009 19:31
Tegin ka selle lõpuks ära, kuid majoneesi ja juustu keerasin hakkliha toru sisse, valasin ka kuuma veega üle, kastsin vahepael, väga maitsev, kiideti!:Y
12