Küpsetised

Martsipani-rabarberipirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Martsipaniga pirukas võib tunda meeldivat mandli maitset. Kinnine rabarberipirukas maitseb hästi ahju soojana koos vanilli kastme või -jäätisega.
Kogus: 8 portsjonit
Tükelda rabarberid kaussi. Mõõda peale tavaline ja vanillsuhkur ning sega läbi. Jäta rabarber taina tegemise ajaks seisma. Näpi või ja jahu segamini. Murenda hulka mandlimass. Lisa muna ja vesi ning sega ruttu ühtlaseks tainaks. Keera kilesse ja lase 1 tund külmas olla.
Määri 24–26 cm läbimõõduga ahjuvorm võiga. Rulli kaks kolmandikku tainast ümmarguseks kettaks (kuna tainas on mure, siis on seda üsna raske teha). Keera tainas ümber tainarulli ja tõsta vormi. Vajuta sõrmedega paika, nii et pirukale jäävad kõrged ääred.
Sõelu rabarberitele kartulijahu ning sega koos suhkrutega hästi läbi, vala tainale. Keera taina ääred rabarberite peale ja määri lahtiklopitud munaga. Rulli ülejäänud tainas ümmarguseks tükiks ning tõsta piruka peale. Näpi taina ääred kokku ja lõika ülejääk ära. Määri pealt munaga, torka kahvliga augud sisse. Küpseta 225° juures 25–30 minutit. Kui pind kipub liialt pruunistuma, kata fooliumi või küpsetuspaberiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
tsikike 25.mai 2009 21:32
Ei olnud kõige parem, nagu arvasin. Martsipani maitset oleks võinud ikka tunduvalt rohkem tunda olla.
els 18.mai 2009 17:45
martsipan on jah mandlimass ja see kook tuli väga hea!
basilk 15.mai 2009 13:33
Martsipan ehk ongi mandlimass??? Heal lapsel mitu nime.;)
juula 15.mai 2009 12:29
Kuhu jäi martsipan???
1