Küpsetised

Tosca kook rabarberiga

Keskmine hinne: 3.91 Allikas: Oma Maitse Autor: Angeelika Kang
Maailma parim kook rabarberist.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 10 portsjonit
Võita lahtikäiv 24 cm läbimõõduga vorm ning puista üle riivsaiaga. Vahusta munad ja suhkur kohevaks. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning sõelu munavahu hulka. Sulata või ja sega sidrunimahlaga. Vala segu tainasse ning sega ühtlaseks. Kõige lõpuks puista hulka tükeldatud rabarber.
Kalla tainas vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit.
Katte jaoks sega kastrulis mandlilaastud, suhkur, või, vahustamata koor, siirup ja kaneel. Kuumuta keemiseni ning jätka keetmist keskmisel tulel pidevalt segades umbes 10 minutit, kuni segu on kuldse värvusega ning paksenenud. Vala põhjale ja küpseta 200-kraadises ahjus veel 15 minutit. Jahuta ning lõika kook tükkideks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Jube hea 23.apr 2013 18:51
Väga väga hea kook. Pidulik kah, sobib nii peolauale, nädalavahetust lõpetama kui niisama koduseks magustoiduks. Mu mees ütles et see on parim kook mida ta elus saanud on ;)
Hindaja 16.juuni 2012 19:56
Parim tosca koogi retsept!
Vishy 27.sept 2011 18:32
Ülihea! Tõesti väga maitsev!
Vishy 19.mai 2011 13:04
Tõesti väga hea ja maitsev kook!
Brüleekreem 21.jaan 2011 13:23
Nämma!
M58 05.nov 2010 23:05
Väga maitsev ka kirssidega
Tsein 07.juuni 2010 06:56
Mina ei leidnud poest heledat siirupit, jätsin selle retseptist välja. Võid oli mul nii põhja kui katte jaoks kokku ainult 100 grammi kui sedagi ning vahukoort panin 200ml ehk terve väikse paki, aga ometi läks kõik hästi ja mu elu esimene rabarberi kook tuli super hea! Pere kiitis ja otsa ta saigi. :Y
B. 24.mai 2010 22:21
Muidu hea, aga jube magus, kindlasti panen järgmine kord vähem suhkrut
T. 08.okt 2009 20:00
Kuna praegusel ajal pole rabarberit hästi saada, siis asendasin selle õuntega. Väga hea igatahes! :)
Kris 09.juuli 2009 20:16
Mul tõusis see kate üle ääre ahjus..:)
riiva 07.juuli 2009 09:04
Ülihea ja mis peamine kerge teha. Õnnestub kindlasti ja saab varem valmistada.
Joanita 28.juuni 2009 12:09
Suurepärane kook - magus ja hapu balanseerivad üksteist ideaalselt, ja samas ka hästi toitev (sõin hommikusöögiks ühe tüki ja rohkem polnudki hommikuks vaja). Suurim imestus valdas mind aga siis, kui mu mees, kes kunagi magusat eriti armastanud ei ole (torte-kooke proovib ainult moe pärast 1-2 ampsu), sõi ära terve suure koogitüki kiiremini kui mina kes ma olen suur magusasõber ning kiitis veel suure suuga takka ka. Ülimalt maitsev! J.
ahaaa1 20.juuni 2009 14:20
MAAILMA PARIM KOOK- MIDAGI NIIIII HEAD POLE ENNEM SAANUD :)
epast 10.juuni 2009 16:00
Kook tuli suurepärane, aga katet tegin natuke vähem kui retseptis - tulemus oli väga maitsev!
Taive 29.mai 2009 08:22
Mina panin kattesse 150 gr või asemel 50 gr.kuna tundus räigelt palju. Kook sai väga hea, kõik kiitsid.
Shark 27.mai 2009 00:22
pange tähele, et see kook tuleb ikka täiesti maha jahutada. Või ja koore segu hangub päris kaua. Parim on järgmisel päeval. Kohe väga hea :)
Maixu 26.mai 2009 19:07
Väga maitsev kook!Teen seda teine kordki:))
naomike 25.mai 2009 11:01
Hullult maitsev ikka, pannitäis kadus nagu naksti! Kattes asendasin 2/3 suhkrut fariinsuhkruga ja kuna mandlilaaste tuli vähe puudu siis lisasin kookoshelbeid.
Snowboardgirl 24.mai 2009 20:08
Väga maitsev kook! Parim jäätise või vanillipudinguga!
toorsalat 23.mai 2009 13:45
Väga-väga-väga maitsev kook!
MARKO1234 23.mai 2009 13:40
päris hea kook!
1