Küpsetised

Laisa küpsetaja soodaleib

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Retsept pärineb Iirimaalt ja sobib ka laisale küpsetajale, kuna tegu pole pärmitainaga. Mõnus pala pühapäevahommikuks.
Valmistusaeg:

VALMISTUSAEG: 5 MINUTIT + 30–40 MINUTIT AHJUS

1. Sega kaerakliid, jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool. Tee jahusegu keskele süvend ning vala sinna vedelik, sega ühtlaseks tainaks. Vajadusel lisa veel veidi jahu. Vormi tainast ümmargune päts ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (või pane piklikku keeksivormi).

2. Kaunistuseks lõika leiva pinnale peene noaga ristikesed. Küpseta ahju alumisel siinil 200° juures 30–40 minutit ning tõsta restile jahtuma.

3. Kogustest valmib 1 päts.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
eve 18.nov 2012 15:52
Väga maitsev! Õnnestus esimese korraga :-)
elle 16.sept 2011 18:03
Samuti püüdsin teha ,,aga asendasin nisujahu rukkijahuga ,,pealt läks ilusti pruuniks ja oli ilusa väljanägemisega ,,aga seest oli toores ..panin uuesti ahju ja panin fooliumi peale ja lasin madalamatel kraadidel ,,maitse väga hea ,,kuna ei tohi süüa valget jahu ja pärmitootei ,,,mulle meeldis..rukkijahuga ..
Kräsuke 01.mai 2011 16:40
Mina püüdsin ka teha, aga ei õnnestunud kuidagi:( Soodaleib ei kerkinud...
1