Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Kodujuustu-brokoli plaadipirukas

Küpsetised

Kodujuustu-brokoli plaadipirukas

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kerge köögiviljapirukas maitseb hõrgult just ahjusoojana. Proovi riivjuustu asemel vahelduseks kasutada osaliselt valge- või sinihallitusjuustu – saad uue maitsega plaadipiruka.

40-60 min

Valmistamisaeg 10 minutit + 45 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
PÕHI
800 g Lehttainas
KATE
400 g Kodujuust
200 g Toorjuust (küüslaugumaitseline)
200 g Riivjuust
6 tk Muna
3 dl Rõõsk koor
400 g Spargelkapsas ehk brokoli
4 tk Tomat
Vooderda ahjuplaat lahtirullitud külma tainaga. Jaga brokoli õisikuteks, keeda või auruta paar minutit, jahuta kohe külmas vees ja nõruta. Sega toatemperatuuril pehmenenud toorjuust munade, kodu- ja riivjuustu ning koorega.
Kalla täidis tainale ning aseta peale kapsaõisikud ja tomativiilud.
Küpseta 200-kraadise ahju alumisel siinil 30 minutit, et tainas läbi küpseks. Seejärel tõsta ülemisele siinile ja küpseta veel 10–15 minutit, kuni pind pruunistub.

KOMMENTAARID

al 26.jaan 2012 23:48
Super hea! soovitan!
lila1 04.okt 2009 10:11
Väga maitsev!Teen juba mitmes kord!
Mariakene 01.aug 2009 13:19
Väga maitsev pirukas. Muutsin veidi koguseid - kasutasin 500 g paki lehttainast; kodu- ja riivjuustust, tomatist, munast ning brokkolist poole retseptis märgitud kogusest; toorjuustu ühe 150 g paki; ühe paki rõõska koort (2 dl) ning lisasin ka 150 g NÕO pitsakatet. Oleks tahtnud ka paprikat lisada - tundus hästi sobivat, kuid kahjuks polnud käepärast :(
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree